Gol in podaja Kopitarja premalo za razpoloženi New York

Po daljšem premoru, Kralji so zadnjo tekmo odigrali 21. januarja, so bili sinoči na delu tudi hokejisti Los Angeles Kings. Na gostovanju pri New York Islanders so vpisali nov poraz, že 31. v tej sezon. Ob 20. zmagah so Kralji s tem izkupičkom drugo najslabše moštvo v ligi NHL.


Kralji so se v sedmi minuti znašli v zaostanku, ko je za Islanderse zadel Casey Cizikas. Izid je le dve minuti kasneje poravnal Anže Kopitar. Hrušičan je izkoristil lepo podajo Alexa Iaffala.

V drugi tretjini gledalci v Barclays Centru niso videli zadetkov, so pa zato Newyorčani stopili na plin v zadnji tretjini in pokazali zakaj so trenutno drugo najuspešnejše moštvo Vzhodne konference. Kralje je sicer najprej v vodstvo popeljal Ilya Kovalchuk. Pri akciji je bil udeležen tudi Kopitar, ki je prispeval podajo. Domače moštvo je izenačilo že pol minute kasneje preko Mathewa Barzala. V zaključku obračuna sta zadela še Michael Dal Colle in Brock Nelson in s tem potrdila zmago Islandersov.

Kralji tako ostajajo pri 44. točkah, si čimer so boljši zgolj od Senatorjev iz Ottawe, ki so prav tako zabeležili nov poraz. Kopitar in soigralci sedaj ostajajo v New Yorku, kjer bodo palice jutri prekrižali še z Rangerji.

Avtor: Timotej Prosenc