Gisin: “Padec mi ni vzel poguma”

Švicarski alpski smučar Marc Gisin, ki se je 15. decembra hudo poškodoval na smuku za svetovni pokal v Val Gardeni in bil prepeljan z helikopterjem v bolnišnico, smuči ne namerava postaviti v kot in si želi še tekmovati. Zaradi posledic padca, ki ga je doživel verjetno to ne bo storil več v letošnji sezoni, ampak je optimističen in misli da bo za začetek naslednje sezone že pripravljen.


V južno tirolskem smučarskem središču Val Gardena je 15. decembra na tekmi smuka Marc Gisin doživel grd padec zaradi katerega je bil po več kot pol urni prekinitvi tekme z helikopterjem prepeljan v bližnjo bolnišnico. Takrat smo poročali po pisanju časnika Švicarskega Blicka, da je švicarski smučar utrpel zlom štirih reber, ob tem pa naj bi imel še poškodovana pljuča in medenico. Ob padcu pa je utrpel dodatno še pretres možganov in tako so sporočili, da je letošnja sezona zanj že končana. Nato je na intenzivni negi bolnišnice v Luzernu je preživel skoraj teden, zdaj pa opravlja rehabilitacijo.

V pogovoru za švicarsko televizijo je 30-letni smučar povedal: “Padec mi ni vzel poguma, glede na okoliščine so moji občutki odlični. Zdravniki so presenečeni in zadovoljni kako napredujem, toda še so težave, potreben bo čas, da se bom popolnoma pozdravil in da se bom vrnil na smučišča. Moram pa priznati, da sem imel pri padcu tudi nekaj sreče, poškodbe bi lahko bile še bolj hude”.

Na koncu je še dodal:  “To ni moja prva težja poškodba. Navajen sem se vračati, verjamem, da mi bo to uspelo tudi tokrat,” in tako dal vedeti, da se bo vrnil v najkrajšem možnem času, verjetno ne več to sezono, naslednjo pa ga bomo že lahko ponovno spremljali na tekmah svetovnega pokala.

Da se spomnimo Gisinovega grdega padca: