Generalka Olimpije pred večnim derbijem uspešno opravljena!

Olimpija je zadnjo nalogo pred obračunom z Jesenicami opravila z odliko. V Tivoliju so namreč prekrižali palice z mlado ekipo Salzburga in jih v napeti tekmi premagali.


 

 

 

 

 

 

 

 

Olimpija se je dobro odzvala proti sila neugodnemu tekmecu iz Salzburga, ki mu je pred tekmo celo gledala v hrbet. Rdeči Biki so imeli namreč točko prednosti pred Ljubljančani, tako da je bil obračun pomemben tudi s tega vidika.   

Po uvodnem otipavanju so domači hokejisti zaigrali bolj podjetno in si priigrali nekaj priložnosti, že v 4. minuti pa so premoč kronali z zadetkom. Z močnim strelom pod prečko je gostujočega vratarja matiral Aleš Krajnc. Olimpija je imela še nekaj priložnosti, vendar so na odmor odšli z minimalno prednostjo.

Druga tretjina je prinesla preobrat Salzburga, ki so ekspresno zabili dva gola in povedli. Olimpija je pritisnila in obleganje vrat se jim je obrestovalo. Gregor Koblar je izenačil na 2-2 in na odmor so hokejisti odšli z neodločenim rezultatom.

Zmaji so tudi zadnjo tretjino začeli bolje, vendar kar nekaj časa ploščka niso uspeli poriniti v mrežo. Ko se ni odnesla tudi igra z dvema igralcema več in je že kazalo, da bo gol Salzburga v zadnji tretjini zaklet, pa je vendarle zadel Žiga Svete. Avstrijska ekipa je sicer poskušala izenačiti, v zadnjih minutah so poskusili tudi z igro brez vratarja, kar pa se jim ni obrestovalo. Nekaj sekund pred koncem je v prazno mrežo zadel Žan Jezovšek za končnih 4-2.

Ljubljanska ekipa se je s to zmago prebila na 4. mesto Alpske lige in je trenutno pri 42 točkah. Ima tudi tri tekme manj od Feldkircha na tretjem mestu, ki jim beži zgolj za točko. Derbi z Jesenicami bo v soboto ob 17.30 v Tivoliju.

Avtor: Timotej Prosenc