Geigerju druga zmaga kariere, lep ekipni uspeh Slovencev

Končala se je prva posamična tekma v Willingenu po včerajšnji ekipni preizkušnji, na kateri so bili Slovenci na tretjem mestu. Tudi danes je slovenska reprezentanca poskrbela za dober ekipni uspeh. Od vseh držav je imela v finalu največ svojih predstavnikov. Najvišje je znova končal Timi Zajc, drugo zmago kariere pa je dosegel Nemec Karl Geiger. Drugi je bil Poljak Kamil Stoch, tretji pa Japonec Rjoju Kobajaši.


V prvi seriji je 7 skakalcev preletelo mejo 140 metrov, zadnji izmed njih je bil prav Timi Zajc, ki je pristal pri daljavi 140,5 m. Včerajšnjo formo z ekipne tekme so na današnjo prenesli predvsem Poljaki, kar trije so bili v prvi peterici, na čelu s Stochom, ki je po prvi seriji vodil. Za nemško navdušenje je z že prvim dobrim skokom poskrbel Geiger, ki se je za letošnjo naj-uvrstitev boril iz tretjega mesta.

V finalu je dobro skočil tudi Peter Prevc in pristal pri 139 metrih. Pridobil je nekaj mest in končal kot dvajseti, ob pristanku pa po dolgem času spet stisnil pesti, kar je lepa napoved za nadaljevanje. Za njim je na 23. mestu končal Jernej Damjan, Žiga Jelar se je veselil novih točk s 25. mestom, Anže Semenič pa je s sedmo zaporedno uvrstitvijo med trideseterico postavil svoj osebni rekord. Bil je 28. Timi Zajc je bil v finalu malenkost zadržan, a je s skokom 136 metrov in devetim mestom poskrbel za dvanajsto uvrstitev med najboljših deset v letošnji sezoni.

Za stopničke se je odvil spektakularen boj, ki ga je, za nemško eksplozijo med gledalci, načel Karl Geiger, ki je pristal pri najdaljši daljavi zadnjih dveh dni. Pristal je pri 150,5 metrih in vrgel rokavico najboljšima skakalcema zime, Stochu in Kobajašiju. Slednji je nemudoma zaostal za neverjetno daljavo Nemca, kar pa je bilo dovolj za še ene japonske stopničke. Bolj konkretno je napadel Stoch a je bil skok dolg 144,5 metrov, kljub prednosti iz prve serije, še prekratek za Geigerja. Nemci so se množično razveselili zmage svojega novega ljubljenca, po tem ko sta izven finala pristala dva domača favorita Stefan Leyhe in Marcus Eisenbichler.

Slovenca, ki se jima ni uspelo uvrstiti v finale sta Domen Prevc (39.) in Bor Pavlovčič (44.).