Ganongu prvi trening, Slovenci zelo slabo

Američan Travis Ganong je dosegel najhitrejši čas prvega uradnega treninga v Val Gardeni. Slovenci, ki skušajo prekiniti rezultatsko sušo niso bili v ospredju, najboljši čas je postavil Klemen Kosi, ki je zasedel 49. mesto.


Najhitrejši na prvem uradnem treningu je bil tokrat Američan Travis Ganong, ki je za 0,68 sekunde prehitel Avstrijca Maxa Franza, tretji pa je bil še en Američan Bryce Bennett, ki je za svojim rojakom zaostal 0,72 sekunde.

Slovence pa nažalost moramo tokrat poiskati v spodnjem delu rezultatske liste. Klemen Kosi je bil z zaostankom 3,26 sekunde na 49. mestu najboljši Slovenec, Boštjan Kline se nahaja šest mest za njim, Miha Hrobat je bil na 61. mestu, Martin Čater pa se je znašel na 64. mestu med 68 uvrščenimi.

Smučarje v četrtek čaka se drugi trening, na katerem je za pričakovati, da bodo Slovenci pokazali drugačen obraz in Se uvrstili višje kot tokrat. Smukaška tekma bo pa na sporedu v petek, dan zatem pa sledi še superveleslalom.

Sprememba razporeda

Medtem pa je že znana usoda slaloma, ki ga je v nedeljo v Val d’Iseru odpihnil veter. Mednarodna smučarska zveza (FIS) je sporočila, da bo tako kot odpadli veleslalom iz Söldna tudi to preizkušnjo prevzel Saalbach. Veleslalom se bo tako odvijal 20. decembra, en dan kasneje pa bo na sporedu še slalom.

Avtor: Aljoša Gregorec