Freund na operaciji meniskusa, povratka še ne bo

Nemški skakalec Severin Freund, ki se sicer ni uvrstil na svetovno prvenstvo, je tik pred mundialom v Seefeldu staknil novo poškodbo. Nemška smučarska zveza je sporočila, da skakalca čaka operacija meniskusa. Tridesetletni nekdanji svetovni prvak in skupni zmagovalec svetovnega pokala je imel nasploh v zadnjih sezonah veliko težav s poškodbami.


Severin Freund ostaja eden najtrofejnejših nemških skakalcev. Leta 2014 je v Sočiju edino olimpijsko medaljo prejel v ekipnem zlatu, naslednje leto pa osvojil še dve zlati medalji na svetovnem prvenstvu v Falunu. Istega leta je slavil tudi skupno zmago v svetovnem pokalu, ko se je za to z njim boril tudi Peter Prevc. V karieri je tako zabeležil 22 posamičnih zmag ima pa še po dve srebrni in bronasti medalji s svetovnih prvenstev. Leta 2014 je v Harrachovu osvojil tudi naslov svetovnega prvaka v poletih.

Nemcu pa so se pa treh letih nadvlade v smučarskih skokih začele zdravstvene težave, sploh v okviru poškodb. Potem ko je bil Petru Prevcu še glavni konkurent v tisti sanjski sezoni, je s poškodbami usahnila tudi forma. V zadnjem obdobju je Nemec skušal zrežirati povratek, a mu to za zdaj še ni uspelo.

Na prejšnjem svetovnem prvenstvu in lanskih olimpijskih igrah je manjkal zaradi poškodb kolenskih vezi. “Moj naslednji cilj je svetovno prvenstvo v Oberstdorfu 2021,” je po opravljenem posegu zapisal na Twitterju.