Francoz Noel Hirscherja premagal še v Kitzbühelu!

21-letni Francoz Clement Noel je po slalomski zmagi v Wengnu konkurenco pokoril tudi v Kitzbühlu in tako osvojil dvojček ter napovedal napet dvoboj Marcelu Hirscherju za boj za zalato na svetovnem prvenstvu v Areju.


Prva slalomska postavitev je bila postavljena neritmično in je povzročala obilo težav tudi najboljšim slalomistom. Tako je najprej z napadom odgovoril Norvežan Henrik Kristoffersen, vendar pa je njegovo trajalo le do prihoda v cilj trenutno najboljšega smučarja zadnjega časa Marcela Hirscherja. Marcel Hirscher je z izjemno finalno vožnjo pred 40.000 gledalci v Kitzbühelu vrgel rokavico ostalim, ki so bili še na štartu. Edini ki mu je pa uspel uspešno odgovoriti je bil tokrat ponovno Francoz Clement Noel, ki je bil po prvi vožnji na drugem mestu v finalu pa z izjemno vožnjo prišel v cilj s prednostjo 0,29 sekunde pred Hirsherjem. Na tretjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil s 0,36 sekunde zaostanka za svojim rojakom Francoz Alexis Pinturault, ki je zraven vodilnih dveh edini uspel premagati Kristoffersena, ki je končal na 4. mestu. Pravo senzacijo pa je na progi v Kitzbühelu s štartno številko 71 pripravil Albert Popov. 21-letni bolgarski smučar se je v prvi vožnji zavihtel na 5. mesto, v drugi pa je pristal na 9. mestu.

Tokrat smo v finalu gledali dva Slovenca. Štefan Hadalin je samo še nadgradil svoje 14. mesto iz Wengna in z 12. mestom v  Kitzbühelu postavil tretjo uvrstitev kariere.  Drugi Slovenec v finalu Žan Kranjec pa je s 24. mestom prvič v Kitzbühelu osvojil slalomske točke.