Franci Petek imenovan za direktorja SZS-ja

Nekdanji skakalni as Franci Petek je bil v torek imenovan za polni štiriletni mandat na položaju direktorja Smučarske zveze Slovenije.


Po predlogu predsednika nacionalne smučarske organizacije Enza Smrekarja je Francija Petka izvršilni odbor SZS na seji na sedežu zveze v Ljubljani imenoval za direktorja zveze za polni mandat (naslednje štiriletno olimpijsko obdobje).

47-letni Petek je bil za direktorja smučarske zveze imenovan že 15. marca lani s skrajšanim mandatom, ko je prevzel položaj po odstopu Jožka Križana. V tem času je bil vseskozi dejavno udeležen v prelomnih dogodkih. Nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih je vodil tudi reprezentanco na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu, na katerih sta za slovenski odličji poskrbela biatlonec Jakov Fak s srebrno in deskar Žan Košir z bronasto medaljo.

Člani izvršilnega odbora so opravili še nekaj nazivov, med drugim tudi imenovanje Ljuba Jasniča za drugega podpredsednika smučarske zveze, ki se bo pridružil zdajšnjemu Urošu Kalanu. Jasnič je dolgoletni predsednik zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS. Njegove izkušnje bodo še kako pripomogle, sploh v okviru priprav na enega največjih športnih dogodkov v Sloveniji, nordijskega SP v Planici leta 2023.

Damjan ostaja predstavnik športnikov

Smučarski skakalec Jernej Damjan bo tudi v prihodnje predstavnik športnikov, tekmovalcev v IO SZS. Izvoljen je bil s strani športnikov, dobil pa je 26 glasov od 50. Na novo so k delu izvršilnega odbora povabili Romana Jakiča kot predstavnika športnikov invalidov.

Pred decembrsko volilno skupščino Olimpijskega komiteja Slovenije in rednimi volitvami novega vodstva krovne nacionalne športne organizacije (mandat za katerega se bo potegoval dosedanji predsednik Bogdan Gabrovec) so člani IO SZS za svojega kandidata za člana skupščine imenovali predsednika zveze Enza Smrekarja. Predlog za kandidata nadomestnega člana pa je direktor Franci Petek.

Petek tudi kandidat za člana IO OKS

Novi predsednik SZS je tudi kandidat za člana novega Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije. Omenja se ga tudi kot morebitnega kandidata za novega podpredsednika OKS za poslovno-marketinške zadeve.

Avtor: Nel Daugul