Fourcade »z napako« do zmage, Fak nezadovoljen četrti

Zmagovalec prve posamične tekme na 20 kilometrov za moške je Francoz Martin Fourcade. Izjemno je sezono začel tudi Jakov Fak, ki je z enim zgrešenim strelom končal visoko na 4. mestu. Za stopničke je bilo danes potrebno zadeti vseh 20 strelov.


Po včerajšnji megli je bilo vreme Pokljuki danes zjutraj bolj naklonjeno tako, da so organizatorji le izpeljali 20-kilometersko moško preizkušnjo. Svojo peto zaporedno zmago je na Rudnem polju slavil neuničljivi Francoz Martin Fourcade. Johannesa Keuhna, ki prav tako ni zgrešil strela, je prehitel za 4,2 sekunde. Z drugim mestom je Keuhn dosegel tudi uspeh kariere. Tretji, prav tako strelsko brezhiben, je bil Avstrijec Simon Eder. Za Fourcadeom je zaostal 19,7 sekund.

Veliko ljudi je presenetila Francozova visoka štartna številka. Po tekmi je zmagovalec današnje tekme za Sportal objasnil, da »…je bila to velika napaka. Pričakovali smo sneg vsaj pet centimetrov. Zato moj pozen start. Ko sem danes videl, da je vse zmrznjeno, sem vedel, da je bila to najslabša odločitev. Nimaš kaj. Moraš se boriti z rokami, puško. Vesel sem, da sem bil dober na strelišču«.

Fak tik pod odrom

Jakov Fak je skozi celotno tekmo držal tretje mesto, a si na tretjem strelnjanju v leže privoščil napako. Zgrešil je četrti strel in minuta pribitka je bila tu. Na koncu je za Fourcadoem zaostal 34,4 sekunde, kar pa pomeni, da je tekel zelo hitro.

Prvi član slovenske reprezentance ob oceni svojega nastopa kot vselej ostaja iskren sam s sabo:  “Prehitro zagotovo nisem ustrelil. Bil je malo narobe pomerjen strel. Enostavno druge razlage ni. Razmere na strelišču so stabilne od začetka. Malo se spreminja le svetloba. “Nisem zadovoljen zaradi zgrešenega strela. Na progi nisem imel najboljših nog. Upam, da bo jutri bolje. Pripravil sem se, kolikor se je dalo. Včasih ni tvoj dan, kar se tiče dnevne forme,” je za Sportal objasnil in črto pod današnji nastop potegnil najboljši slovenski biatlonec.

Avtor: Nel Daugul