Flisarju 1500 evrov kazni

Po nedavnem incidentu na Ptuju je Smučarska zveza Slovenije sporočila, da je končan disciplinski postopek proti Filipu Flisarju. Slovenskemu tekmovalcu iz smučarskega krosa so naložili kazen v višini 1500 evrov.


Smučarska zveza je v zvezi s postopkom pripravila sporočilo za javnost. “Smučarska zveza Slovenije je sprejela disciplinski ukrep zoper Filipa Flisarja in mu izrekla plačilo denarne kazni v višini 1.500,00 evra. Sredstva bodo v celoti namenjena razvoju mladih tekmovalcev. SZS je odločitev sprejela na podlagi disciplinskega pravilnika ter po pogovoru s Filipom Flisarjem, ki se je za svoje dejanje še enkrat opravičil tako organom zveze kot panogi ter še posebej vsem navijačem, ljubiteljem zimskega športa in športnikom. S tem je postopek izreka disciplinskega ukrepa tudi zaključen,” sporočajo iz SZS.

Opravičilo omililo kazen

Kot je pred dnevi povedal že predstavnik za stike z javnostjo SZS-ja Tomi Trbovc, je pomembno vlogo odigralo Flisarjevo javno opravičilo v katerem je priznal svojo napako. “Za svoje dejanje, ki ga iskreno obžalujem, se še enkrat opravičujem vsem. Disciplinski ukrep Smučarske zveze Slovenije v celoti spoštujem in še enkrat priznavam napako, ki sem jo storil. Ta mi ni v ponos, niti ni v moji naravi. Še posebej pa se opravičujem vsem športnim navdušencem, ki sem jih s svojim ravnanjem prizadel,” je v opravičilu povedal Filip Flisar, ki je obenem pristavil, da so njegovo obnašanje povzročila “neka trenja”.

Ob vsem tem je Flisar tudi ohranil nekaj smisla za humor, kljub temu da je moral noč preživeti v zaporu. “Prevelikega udobja v priporu ni, zato bi vsem svetoval, naj poiščejo boljše nastanitve v mestu,” je še pristavil Mariborčan.

Obrambno ministrstvo ne bo ukrepalo

Flisar je kot športnik zaposlen tudi v slovenski vojski, torej je njegov delodajalec obrambno ministrstvo. Slednje se, kot potrjuje tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez, v kaznovanje športnika ne bo vmešavalo in bo pustilo, da prekršek procesirajo pristojni.

Kljub vsemu pa je Flisar ne bo odnesel zgolj s 1500 evri kazni. Čakata ga namreč še plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru ter kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje lastnine.