Flisar se je znova ustavil v četrtfinalu

Mariborski smučar prostega sloga Filip Flisar, se je na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu v francoskem Val Thorensu danes, tako kot tudi v petek, ustavil v četrtfinalu. Tekmo je dobil Kanadčan Kristofor Mahler, drugo mesto je osvojil Jean Frederic Chapuis, tretji pa je bil Francoz Bastien Midol.


V osmini finala je bil Filip Flisar neustavljiv, saj je premagal vse tekmece (Kanadčana Kevina Druryja, Američana Branta Crossana in Šveda Eliotta Barala). Flisar je tako ponovno pristal v zahtevni skupini že v drugem delu izločilnih bojev. V četrtfinalu je štartal na povsem zunanji progi in zaostal že na začetku. Po tvegani potezi, ki se ni izšla, kot je Flisar pričakoval, prednosti tekmecev ni več uspel izničiti in tekmo končal na 15. mestu.

V velikem finalu je Kristofor Mahler privozil Kanadi drugo zmago v dveh dneh. Drugo mesto je osvojil Jean Frederic Chapuis, tretji pa je bil  Bastien Midol. Švicar Joos Berry je po padcu končal na četrtem mestu.

Pri ženskah je tokrat slavila Švicarka Fanny Smith, ki je v velikem finalu premagala zmagovalko petkove tekme, Sandro Naeslund in Kanadčanki Courteny Hoffos ter Indio Sherret.