Flisar po incidentu: Prevelikega udobja v priporu ni, raje poiščite boljše nastanitve

Kako visoko ceno bo za neprimerno vedenje “plačal” Filip Flisar? “Pričakujem sankcije, mi je pa iskreno žal, saj sem se vedel izrazito neprimerno,” za Sportal na vprašanje o posledicah nedavnega incidenta odgovarja najboljši slovenski smučar prostega sloga.


Mariborski smučar prostega sloga Filip Flisar je bil ob koncu preteklega tedna deležen malce drugačne medijske pozornosti. Prislužil si jo je z incidentom na Ptuju, kjer je pod vplivom alkohola razbil okno policijskega vozila, nato pa jutro pričakal v pridržanju na policijski postaji. “Že na dan incidenta, ko sem prišel k sebi, sem se policistom opravičil. To ni vedenje, ki bi me reprezentiralo. Danes sem na policijsko postajo poslal še pisno opravičilo. Opravičil se bom tudi Smučarski zvezi Sloveniji, saj to ni vedenje, ki bi bilo primerno za športnike pod njihovim okriljem,” po treh prespanih nočeh pripoveduje Flisar.

“Tudi jaz sem le človek”

“Ponavljam, kar sem storil, ni prav. Tudi jaz pa sem le človek. Tudi jaz sem krvav pod kožo. Če kdo misli, da je preprosto biti Filip Flisar, se mi lahko kakšen dan pridruži, pa bo videl, da ni vse tako zelo lepo,” pripoveduje nekdanji svetovni prvak, ki je tudi ob zanj zelo neprijetni temi ohranil ščepec značilnega humorja in o noči na policijski postaji pristavil: “Prevelikega udobja v priporu ni, zato bi vsem svetoval, naj poiščejo boljše nastanitve v mestu.”

In kakšne posledice pričakuje za svoje neprimerno vedenje? “Pričakujem sankcije. Vem tudi, da me ni nihče prisilil v ta nespametna dejanja. Sam sem jih storil in sam jih bom tudi pojedel. Jaz nosim posledice,” odgovarja 31-letni Mariborčan, ki je že bil v stiku tudi s predstavniki Smučarske zveze Slovenije in še čaka na epilog.

Kakšna je lahko kazen?

Da bodo sprožili disciplinski postopek, so potrdili tudi pri Smučarski zvezi Slovenije. “Takšna dejanja je vsekakor treba obsoditi. Ne želim špekulirati, kakšen bo epilog, a tekmovalčevo javno opravičilo za prvi prekršek vendarle lahko veliko odtehta,” pojasnjuje predstavnik za stike z javnostmi pri SZS Tomi Trbovc. Med mogočimi ukrepi so denarna kazen, izključitev iz reprezentance, odstranitev s treningov ali zavrnitev prijave na tekmovanja. Tovrstnm kaznim pa se Flisar lahko izogne z javnim opravičilom.