Flisar današnjo preizkušnjo zaključil v osmini finala

Filipa Flisarja, strokovnjaka smučarskega krosa, bomo po njegovem uspešnem kvalifikacijskem nastopu v Innichenu lahko spremljali na dveh zaporednih tekmah svetovnega pokala. Na današnji tekmi v italijanskem Innichenu je Filip Flisar na drugi letošnji tekmi svetovnega pokala danes svoje nastope končal v osmini finala.
Najprej so bile na sporedu kvalifikacije za petkovo preizkušnjo, sicer drugo v tej sezoni svetovnega pokala. Filip Flisar je vpisal 17. čas z zaostankom 1,46 sekunde za zmagovalcem iz Francije, Bastienom Midolom. Francoz je bil najhitrejši tudi v kvalifikacijah za sobotno preizkušnjo, peljal je le 8 stotink sekund počasneje od dopoldanskega kvalifikacijskega časa. Flisar je tokrat zaostal za 1,61 sekunde in je zasedel 24. mesto.Naš drugi predstavnik v Italiji, Blaž Ogorelc je bil obakrat prepočasen za najboljšo dvaintrideseterico, ki se uvrsti v izločilne boje. V kvalifikacijah za petkovo tekmo je zasedel 43. mesto, za kvalifikacijo je zaostal za 91 stotink sekunde, v popoldanskih kvalifikacijah za sobotno preizkušnjo pa je zasedel 46. mesto,  tokrat je zaostanek znašal slabo poldrugo sekundo.


 

 

Potem ko se je Flisar uspešno prebil skozi kvalifikacije za današnjo tekmo pa je le-to končal v osmini finala. Na prizorišču dveh zmag pred dvema letoma je najboljši slovenski smučarski krosist, Filip Flisar, po uspešnih vožnjah v včerajšnjih kvalifikacijah, danes obstal že v osmini finala. V skupini s Švicarjem Joosm Berryjem, Avstrijcem Johannesom Rohrweckom in Nemcem Timom Hronekom je zasedel tretje mesto. Od štarta do cilja je bil v ospredju Švicar pred Avstrijcem in Flisarjem, tako da bo na novo priložnost naš smučar moral počakati do jutrišnje druge preizkušnje v Innichenu.