Flisar v lov na olimpijsko medaljo

Dobra novica za navijače Filipa Flisarja in slovenski šport. V želji po osvojitvi olimpijske medalje v smučarskem krosu bo vztrajal do olimpijskih iger v Pekingu leta 2022, ko bo skušal osvojiti še edino lovoriko, ki mu v bogati zbirki manjka.


“Rekel bom tako, želja je, skušal bom narediti vse. Jasno, če ne pride kaj vmes. Najbolj me skrbi hrbet, ker sem že lani imel zelo dosti težav. Naš šport ni prizanesljiv do telesa, nisem več star 25 let in malo se mi že pozna. Ni to klasična poškodba, to je tisto, ko mučiš telo skozi čas. Avto po desetih letih tudi malo škripa in enako je s telesom. Če bo prehudo, se ne bom spravil do te mere, da bom po karieri invalid,” je v intervjuju za Večer pojasnil 32-letni Filip Flisar.

Manjka le olimpijska medalja

V bogati karieri je osvojil že mali kristalni globus za zmago v skupnem seštevku, naslov svetovnega prvaka ter se veselil številnih zmag v svetovnem pokalu, le olimpijsko odličje se mu je doslej vedno izmuznilo. A še pred nastopom v Pekingu leta 2022 ima “Brko” dovolj drugih izzivov.

“Najbolj me skrbi hrbet, ker sem že lani imel zelo dosti težav,” je pojasnil Filip Flisar.

Več na snegu kot prejšnja leta

Že v letošnji sezoni želi biti ponovno konkurenčen za najvišja mesta. Kako se je pripravljal na novo zimo? “Bistveno več sem bil na snegu kot prejšnja leta. Mislim, da 37 dni že do začetka novembra, kar je dvanajst več kot lani v celem pripravljalnem obdobju. Mogoče sem to prejšnja leta malo zanemarjal. Super se je bilo vrniti, si razširiti spekter znanja, na smučeh se počutim bistveno boljše. Definitivno sem naredil preskok. Dobro, v profesionalizmu to ne pomeni, da se izboljšaš za 30 odstotkov, nekaj pa dodaš. Majhni preskoki v športu pomenijo veliko.”

Ogrevanje v Val Gardeni

Flisar se je konec udeležil dveh tekem v smuku v Val Gardeni, da bi preveril svojo pripravljenost pred začetkom sezone svetovnega pokala v smučarskem krosu. V nedeljo je Flisarju uspela odlična vožnja in zasedel je odlično peto mesto. medtem ko jev soboto končal na 40. mestu.