Filip Flisar znova do četrtfinala

Po številnih prestavitvah so organizatorju na koncu uspeli izpeljati tekmo smučarskega krosa v Innichenu. Filipu Flisarju ni uspelo prebiti uroka, ki ga letos pesti v četrtfinalnih bojih.


Filip Flisar je na začetku dneva unovčil svoje izkušnje. Nastopil je v prvi skupini osmine finala, a ga večkratna prestavitev začetka tekmovanja ni zmedla. Na dolgi progi v Innichenu se je Flisar postavil na tretje mesto v skupini. V zaključku vožnje pa je spretno prehitel Nemca Ferdinanda Dorscha in napredoval v četrtfinale.

Četrtfinale ponovno usodno za Flisarja

V četrtfinalu pa se je znova zalomilo. Flisarju so na startu družbo delali Reece Howden iz Kanade, Jonas Lenherr iz Švice in Zach Belczyk. Tudi tokrat je Flisar startal malo bolj zadržano in bil nekaj časa na zadnjem mestu. Kmalu je uspel prehiteti Belczyka, a še enega tekmovalca ni mogel prehiteti in zanj je bilo tekmovanja znova konec v četrtfinalu.

Zmaga v Švico

Veliki zmagovalec zahtevne tekme v Innichenu je Švicar Joos Berry, ki je v finalu vodil od starta do cilja. Za drugo mesto sta se borila Bastien Midol iz Francije in Lenherr, dvoboj pa je dobil Francoz. V finalu je nastopil še Francois Place, ki je končal na 4. mesto. Filip Flisar je končal na 12. mestu.

Vir: Smučarska zveza Slovenije