Filip Flisar v Innichenu do četrt finala

Na južnem tirolskem se je odvila druga tekma smučarskega krosa. Filipu Flisarju se je uspelo uvrstiti v četrtfinale, kjer pa je v svoji skupini na cilj prismučal zadnji in zasedel skupno 15. mesto.


Po tem ko je včeraj izpadel že v prvem krogu izločilnih bojev, se je Mariborčan danes v osmini finala bolje izkazal. Po tem ko je bil v začetku spusta šele na tretjem mestu, se mu je uspelo prebiti na prvo in tako zmagati v svoji skupini. Žal pa je v četrtfinalu že v uvodnih zavojih zaostal za svojimi tekmeci, ki ga do konca dirke niso spustili naprej. Pripomogla je tudi napaka v vhodu v zavoj, ko se je zapletel s smučmi sotekmovalca in izgubil ravnotežje.

Končne zmage se je veselil Švicar Joos Berry, drugo mesto je zasedel Francoz Bastien Midol, tretje pa njegov brat Jonathan, ki sta v petek zasedla prvo in drugo mesto. Pri dekletih je bila najboljša Švedinja Sandra Näslund, za njo pa sta se uvrstili še Kanadčanka Marielle Thompson in Švicarka Sanna Lüdi. Trenutna vodilna v skupnem seštevku Fanny Smith je zasedla 5. mesto.

Naslednje prizorišče tekem v smučarskem krosu bo Idre Fjall na Švedskem, kjer se bodo tekme odvile 19. in 20. januarja.

Avtor: Nel Daugul