Filip Flisar še ni v pravi formi

Najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je prvo tekmo svetovnega pokala v Innichenu končal v osmini finala. Za Mariborčanom je zaostal le Nemec Tim Hronek, prehitela pa sta ga Švicar Joos Berry in Avstrijec Johannes Rohrweck.


V Innichenu so opravili prvo od dveh tekem svetovnega pokala v smučarskem krosu. Filip Flisar je hitro zaključil tekmovanje, saj je izpadel že v prvem krogu izločilnih bojev. Avstrijec in Švicar po dobrem štartu nista več izpustila svoje pozicije, za nameček pa je Flisarju v zgornjem delu še zdrsnilo.

Na uvodni tekmi v Arosi se Mariborčanu ni uspelo uvrstiti v izločilne boje, zato pa je bil v četrtkovih kvalifikacijah v Innichenu uspešnejši. Dosegel je 17. čas, 1,46 sekunde za zmagovalcem Bastienom Midolom iz Francije. Midol je bil najhitrejši tudi v kvalifikacijah za sobotno tekmo, Flisar pa je z zaostankom 1,61 sekunde zasedel 24. mesto.

“Proga je zelo specifična. Prva dva ledena zavoja sta zelo izločilna. Malo je bilo nesreče, ampak se zgodi. Tako, pač, je. To je ski kros,” je za Val 202 povedal Flisar.

Drugi slovenski predstavnik v Italiji Blaž Ogorelc je bil obakrat prepočasen za preboj med najboljših 32.

V soboto se bo tekma začela ob 11.15.

Avtor: Nel Daugul