Feldkirch opravil z Jesenicami, Zmaji do preobrata v Italiji

HDD Sij Acroni Jesenice , ki ga po slovesu od Gabra Glaviča vodi Aleš Burnik, je pričakal Feldkirch Nika Zupančiča, trenutno drugouvrščeno ekipo Alpske lige. Avstrijci so na gostovanju  s 5:1 suvereno opravili z železarji, izkazal se je vratar Alex Caffi, ki je zaustavil kar 44 strelov. Olimpija je v izdihljajih tekme 6:4 zmagala v Milanu.


Jesenice, ki so pred tednom dni izgubile domači derbi z Olimpijo, so v sredo pod vodstvom novega (začasnega) trenerja Aleša Burnika pričakovano premagale Zell am See (4.1), v soboto pa so imeli opravka s precej tršim orehom. V Podmežaklo je pripotoval avstrijski Feldkirch, ki ga vodi nekdanji Burnikov reprezentančni sodelavec Nik Zupančič. Gostje so slavili z visokih 5:1.

Železarji so tokrat igrali brez četverice igralcev, Gašperja Glaviča, Gašperja Korošca, Nika Pema in Phillippa Paradisa. Edini jeseniški zadetek je prispeval Luka Kelan, ki je v 41. minuti znižal na 4:1. Ob koncu tekme so domači hokejisti poskusili še brez vratarja Clarka Sundersa, kar pa je z zadetkom na prazen gol privedlo zgolj do višje zmage Avstrijcev s 5:1. Pomembno vlogo ob zmagi je igral gostujoči vratar Alex Caffi, ki je zaustavil 44 strelov, Saunders jih je ubranil polovico manj.

Olimpiji strelski obračun v Milanu

Lažji tekmec je tokrat na domačem ledu pričakal Olimpijo, ki je ostala na krilih zmag nad tekmecama iz Podmežakle. Gostovali so pri Milanu, ki trenutno zaseda skromno 15. mesto.

Zmaji so septembra v Ljubljani Italijane gladko premagali s 6:0, tokrat pa so jim Milančani skorajda pošteno zagodli. Ob koncu prve tretjine so vodili s 3:0 (zadeli so Gregor Koblar, Miha Zajc in Žan Jezovšek), po polovici obračuna pa so sledile črne minute.  Milano je ob koncu druge tretjine v sedmih minutah štirikrat zadel in se na zadnji odmor odpravil z vodstvom s 4:3.

Dobrih deset minut pred koncem je ob igralcu več za izenačenje zadel Aleš Kranjc, kapetan Aleš Mušič pa je minuto pred iztekom zadel za novo vodstvo Ljubljančanov. Domačini so brez vratarja šli v boj za podaljšek, a je vse dvome o zmagovalcu z zadetkom na prazna vrata razblinil Gal Koren in postavil končni rezultat 6:4 za Olimpijo.

Varovance Jureta Vnuka nova tekma v Alpski ligi čaka šele 19. decembra, ko bodo gostili drugo ekipo Salzburga.

Avtor: Nel Daugul