Faku priznanje pred novo sezono

Jakov Fak, ki je v olimpijski sezoni priboril srebrno medaljo za Slovenijo, je zadovoljen z dosedanjimi pripravami na novo sezono. Cilji so visoki, saj je letos na sporedu svetovno prvenstvo  v Östersundu na Švedskem. Slabe tri mesece pred začetkom sezone je naš biatlonec prejel tudi posebno priznanje za vrnitev iz nezavidljivega položaja.


Priznanje je Faku podelila Mednarodna biatlonska zveza (IBU). Spomnimo, da je lanska sezona zaznamovala veliko vrnitev hrvaškega tekmovalca s slovenskim potnim listom. V Lescah živeči biatlonec se je pred tem namreč kar 2 leti spopadal s težko boleznijo. Tako je nagrada resnično zasluženo romala v njegove roke.

Jakov pa ima še en razlog za zadovoljstvo z odločitvami IBU. Nasmeha na obraz mu ni prineslo samo omenjeno priznanje, ki ga je prejel v Poreču, temveč tudi potrditev svetovnega prvenstva na Pokljuki, ki bo čez 3 leta.

Svetovno prvenstvo je bilo sicer najprej dodeljeno ruskemu Tjumenu, a mu je bilo zaradi dopinških kršitev odvzeto. Rudno polje bo tako prizorišče velikega tekmovanja, ki se ga veseli tudi Fak. Ob tem pa še poudarja kako si želi izboljšanja infrastrukture na Pokljuki, kar bi pripomoglo k temu, da bi se več mlajših generacij navdušilo za ta šport.

 

Avtor: T. P.
Foto: Sportida