Fak: “Solidno, a ni to kar si želim”

Trije Slovenci so bili v ognju na zasledovalni tekmi biatloncev v Ruhpoldingu. Najboljše izhodišče je imel Jakov Fak, ki je bil tudi na koncu naš najboljši na 13. mestu. Zelo velik skok je uspel Roku Tršanu, ki je iz 43 napredoval na 31 mesto in bil znova v točkah za svetovni pokal. Žal je nekaj mest izgubil Klemen Bauer, ki je bil 44.


Slovenski as Jakov Fak je današnji nastop začel odlično. Brez napake je oddelal oba strelska nastopa leže in napredoval že na osmo mesto. Zaostanek za stopničkami pa je na polovici tekme znašal 28 sekund, kar je le malenkost več od enega kazenskega kroga. V drugi polovici tekmovanja je Jakov moral žal dvakrat v kazenski krog, saj je na obeh postankih stoje pustil eno tarčo ne pokrito. S tem se je njegovo napredovanje po lestvici navzgor končalo in je zdrsnil nazaj na končno 13. mesto.

Z današnjo tekmo nisem povsem zadovoljen. Lahko rečem, da je bilo vse zelo dobro do zadnjega strelskega nastopa. Na strelišče sem prišel na sedmem mestu in s hitrim streljanjem sem si želel priti še višje. Žal sem zgrešil en strel in me je to potisnilo nazaj na 13. mesto. To je soliden rezultat, ni pa to kar si jaz želim. Že celo sezono so moji rezultati nekoliko slabši od mojih pričakovanj in želja, a s tem se je treba sprijazniti. Moram trenirati še bolje in verjeti, da bom prebil ter prišel še višje,” je svoj današnji nastop videl Fak.

Zelo dobro je nastopil tudi Rok Tršan, ki ga nista zmedla niti dva zgrešena strela na drugem strelskem postanku leže. Preostanek 12.5-kilometrske preizkušnje je oddelal brez napake in močno napredoval po lestvici navzgor. Z 18 zadetimi tarčami od 20 je iz 43 mesta napredoval vse do 31 in osvojil nove točke za svetovni pokal. Žal je danes preveč napak na strelišču naredil Klemen Bauer, ki je šel petkrat v kazenski krog in je bil 44.

Jakov in Rok sta imela danes odlično tekmo. Res je, da bi Jakov lahko zadel še kakšen strel v stoje več, a danes je na progi prvič v tej sezoni deloval res dobro. Brez težav je sledil tekmovalcem, ki imajo najhitrejše čase v svetovnem pokalu in mislim, da lahko rečem, da je danes na progi užival. Žal pa je Ruhpolding takšno prizorišče kjer je treba ustreliti ničlo za napredovanje. Pohvalil bi tudi Roka, ki je po dveh napakah leže nato ustrelil dve ničli in bil znova v točkah na 31. mestu. Mislim da je to tudi zelo lepa napoved za Pokljuko,” je po zadnji tekmi pred vrhuncem sezone na Pokljuki povedal Uroš Velepec.

Brez napake na strelišču je bil danes Martin Fourcade, ki je tako slavil novo zmago. Drugi je bil njegov rojak Quentin Fillon Maillet, ki je zaostal za 17 sekund. Popolno francosko slavje je preprečil Norvežan Vetle Sjaastad Christiansen, ki je bil tretji.