Fak: “Nisem imel več moči, da bi bil lahko še boljši”

Kislo vreme tudi danes ni odvrnilo velike množice navijačev v Annecyu. Na prvi tekmi s skupinskim startom v sezoni je bil iz slovenske reprezentance na startu zgolj Jakov Fak, ki je končal na 13. mestu.


Tekma se za Faka ni začela obetavno, že v prvem krogu si je nabral nekaj zaostanka, potem pa še dvakrat zgrešil na strelišču. Po prvem strelskem nastopu je bil Jakiv 25., njegov zaostanek za vodilnin Johannesom Thingnesom Boejem pa je znašal +1:32.7. Fakov odziv na  slabši uvod v tekmo pa je bil fantastičen. Do konca ni več zgrešil nobenega strela in začel je prehitevati tekmovalce pred seboj. Zadetih 15 tarč na zadnjih treh strelskih nastopih je zadostovalo za končno 13. mesto. Fak pa je znova uprizoril izjemen zaključek svojega, ko je imel najhitrejši čas v zadnjih 50 metrih teka.

Nova težka tekma za Faka

“Danes je za nami nova zelo težka tekma, težki pogoji. Vseeno je bilo veliko tekmovalcev, ki je imelo podoben material kot jaz in smo se skupaj matrali od samega začetka. Na prvem strelskem postanku sem naredil korekcijo, ki pa je bila malo prevelika. Nato sem znova pravilno odreagiral in preostale strelske postanke opravil z odliko in napredoval po lestvici. Na žalost pa nisem imel več moči, da bi bil lahko še boljši, saj se je videlo že po vmesnih časih v prvem krogu, da nas je veliko imelo težave na progi,” je povedal Jakov Fak.

J. T. Boe ponovno na vrhu

Novo izjemno predstavo je prikazal Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je znova deklasiral konkurenco in slavil z ogromno prednostjo. Drugi je bil domači predatavnik Emilien Jacquelin, tretji pa je bil za izjemen družinski uspeh Tarjei Boe.

Norveško-francosko prvenstvo

“Danes smo videli norveško in francoski prvenstvo, saj so bilu pa prvih šestih mestih štirje Francozi in dva Norvežana. Potem je bila šele za sedmo mesto, če lahko temu tako rečem. Jakov se je ubistvu dobro držal, škoda za prvi strelski nastop. Ko je Jakov prišel na strelišče je veter pihal malo iz desne, ko pa se je ulegel je pishal že iz leve in korekcija je bila narejeno napačno. Potem pa tri ničle, tudi tekaško je bil zelo dobro razpoložen in odlično zaključil tekmo. S 13. mestom moramo na koncu biti zadovoljni,” je povedal Uroš Velepec.

Vir: Smučarska zveza Slovenije