Fak na generalki najboljši Slovenec

V norveškem Sjusjoenu so s sprintom tekmovalno sezono odprli biatlonci. Na tekmi za otvoritev sezone so bili na startu skoraj vsi najboljši biatlonci na svetu, med Slovenci pa se je najvišje zavihtel Jakov Fak.


Še manj kot dva tedna nas loči do začetka nove sezone svetovnega pokala v biatlonu, najboljši biatlonci in biatlonke pa so danes na utvoritveni tekmi prvič v sprintu prvič v sezoni pomerili med seboj. V Skandinaviji je tudi naša moška reprezentanca, ki je na uvodnem sprintu dobila nekaj koristnih podatkov, na kaj morajo biti najbolj pozorni na treningu v prihodnjih slabih dveh tednih.

Nemec Kuhen do prestižne zmage

Na uvodni tekmi se je po pričakovanjih najbolje odrezal naš najboljši biatlonec zadnjih let Jakov Fak, ki je z enim zgrešenim strelom stoje zasedel 17. mesto. Jakov je svoje delo na strelišču opravil zelo dobro, saj je tudi zmagovalec tekme Johannes Kuhen iz Nemčije zgrešil en strel, malenkost bolj pa je bil zadržan na progi. Njegov zaostanek na cilju je znašal +1.03 min.

Bauer hiter v smučini

Zelo dobro v smučini in malenkost slabše je svoj današnji nastop opravil Klemen Bauer, ki je zgrešil tri strele – vse stoje-, tekmo pa zaključil na 35. mestu. Izjemno izenačeno so svoje delo danes opravili Miha Dovžan, Rok Tršan in mladi Alex Cisar. Vsi trije so zgrešili en strel na prvem strelskem postanku leže, razvrstili pa so se med 43. in 50. mestom.

Naše fante jutri čaka še tekma s skupinskim startom.

Vir: Smučarska zveza Slovenije