Fak: “Izvedba ni bila na nivoju”

Zaključno predstavo svetovnega biatlonskega prvenstva v Antholzu je Jakov Fak sklenil na 15. mestu, s čimer ni bil najbolj zadovoljen. 


“Svetovno prvenstvo sem sklenil s 15. mestom na tekmi s skupinskim startom na 15 kilometrov. Toplo vreme in malo dežnih kapljic na 1600 metrih nadmorske višine tukaj v Antholzu je povzročalo veliko dela servisnim ekipam pred tekmo,” je v komentarju na svoji Facebook strani pojasnil Jakov Fak.

“Imel sem prvi čas streljanja na tekmi, ampak s tremi zgrešenimi streli seveda ne morem biti povsem zadovoljen. Rezultat ni slab, ampak izvedba ni bila na nivoju kot ga pričakujem, trije zgrešeni streli v taki konkurenci so bili preveč za uvrstitev v prvo deseterico danes. Tekmo sem dobro začel, najhitreje podrl vseh pet tarč ter zapustil strelišče kot vodilni. Na drugem streljanju sem zgrešil prvi strel in sem po pretečenem kazenskem krogu nadaljeval tekmo na 10. mestu. Na tretjem streljanju sem zadel ničlo in zapustil strelišče kot deveti. Veliko sem tvegal na zadnjem streljanju in dvakrat zgrešil, s čimer je šla po vodi nova vrhunska uvrstitev.”

“Želel sem na strelišču pridobiti čim več časa, letos sem namreč na vseh dosedanjih tekmah s skupinskim startom bil nezgrešljiv na zadnjem postanku, ampak tokrat mi žal ni uspelo, to je šport. Zanimivo je bilo svetovno prvenstvo. Borbal sem do konca vsako tekmo, upam da ste uživali,” je zaključil Fak.