Fak in druščina danes na progo

Po odpovedi sredine moške posamične tekme na 20 kilometrov za biatlonce, se danes ravno kar začenja prestavljena tekma, čeprav vremenska napoved tudi danes ni najboljša.


Od slovenskih biatloncev bomo lahko spremljali Jakova Faka, Klemna Bauerja, Miho Dovžana, Roka Tršana in Mitjo Drinovca.

Danes bo na sporedu še ženska tekma na 15 kilometrov, ki bodo šle na progo ob 14.15.

Prirediteljem in vodstvu tekmovanja jo je v sredo zagodla gosta megla, zaradi katere so prvo posamično tekmo sezone na koncu odpovedali in prestavili. Toda vremenska napoved tudi za danes ni najbolj obetavna, napovedano je sneženje. V prvi vrsti bo današnji dan resen preizkus za servisne ekipe vseh reprezentanc. Te bodo z delom začele sredi noči, nič počitka ne bo čez dan. Ob tem se lahko spremeni tudi vreme, sneg lahko preide tudi v dež. “Pričakujemo, da bo snežilo. Na Pokljuki je težko natančno napovedati vreme,” je v sredo dejal glavni slovenski trener Uroš Velepec in priznal, da peklenskega ritma serviserjem prav nič ne zavida.

Na včerajšnjo odpoved se je odzval tudi Jakov Fak: “Nisem razočaran, ker je tekma prestavljena. Vedno, ko je tako slabo vreme lahko pričakuješ, da bo tekma morda prestavljena. Normalno sem se ogreval, pripravljal, o prestavitvi pa me je obvestil snemalec na progi. Vse kar nam ostane je, da se pripravimo za jutri in to je to. V športu moraš vedno biti pripravljen na presenečenja. Sam ne veš, kako se boš počutil vsak dan sproti. Ne glede na to, kako je, moraš tekmovati najbolje kar se da. Jutri je drugačen dan kot smo si ga predstavljali. Ne glede na to, bomo tekmo oddelali kar se da dobro. Tako kot vsi ostali, bomo šli na polno. Prestavitev ničesar ne spremeni. Enako bo za vse. Ne bom imel več počitka kot drugi, enostavno je za vse enako”.