Emo Klinec od stopničk ločila desetinka

V Premanonu je tudi drugo preizkušnjo smučark skakalk dobila Katharina Althaus. Odlično je še enkrat več nastopila Ema Klinec, ki je osvojila 4. mesto.


Najboljša skakalka letošnje zime Katharina Althaus je bila v obeh serijah razred zase in si tako zagotovila suvereno zmago. Nemka je zopet deklasirala konkurenco in imela pred prvo zasledovalko  kar 14 točk naskoka. Drugo mesto je osvojila lanska zmagovalka svetovnega pokala Maren Lundby, tretje pa najbolj znana Japonka v smučarskih skokih Sara Takanaši.

Po sobotni uvrstitvi na zmagovalni oder je tokrat Emi Klinec stopničke odnesla desetinka točke. Osvojila je četrto mesto, v skupnem seštevku pa ostaja konkurenčna peta. Med deseterico sta končali tudi Nika Križnar, ki je v drugi seriji pridobila štiri mesta in je tekmo končala kot sedma, Urša Bogataj je osvojila deveto mesto. Točke sta osvojili še Špela Rogelj (16. mesto) in Maja Vtič, ki je bila 29. Čez sito kvalifikacij se ni prebila zgolj mlada Jerneja Brecelj, ki je zasedla končno 50. mesto.

Današnja tekma je bila zadnja za skakalke v tem koledarskem letu. Januarja se karavana svetovnega pokala seli v Azijo, kjer bosta 12. in 13. januarja tekmi v japonskem Sapporu.

SLEDI

Ob 14:15 pa bomo danes spremljali še moške skoke na švicarski skakalnici v Engelbergu!

Avtor: Nel Daugul