Ema Klinec prestala operacijo!

Ema Klinec si je na državnem prvenstvu pred božičnimi prazniki huje poškodovala koleno. Poleg tega si je tudi strgala kolenske križne vezi. Zdaj nam na družbenih omrežjih sporoča, da je uspešno prestala operacijo.

V tej sezoni je Ema na petih tekmah svetovnega pokala osvojila dvakrat tretje in enkrat četrto mesto. Bila je že zelo blizu najvišje stopničke in naziva prvakinje, ko ji je že drugič v karieri klecnilo koleno.


Zgodilo se je v Planici na državnem prvenstvu. Padla je ob doskoku in obležala na tleh. V bolečinah in jezi je z roko zamahovala po snežni površini, saj je bila na dobri poti, da ubrani naslov prvakinje. Kot je takrat zapisala na družbenih omrežjih je magnetna resonanca pokazala, da ima strgano sprednjo križno vez in poškodovan hrustanec v levem kolenu. ”Po novem letu me čaka operacija in kasneje 6-8 mesecev rehabilitacije”. S Smučarske zveze Slovenije niso še nič sporočili o njeni operaciji, kljub temu, da bi si najboljša skakala to vsekakor zaslužila. Tako je na svojem Instagram profilu sama ponovno sporočila, da je prestala operacijo.

Kljub vsemu pa se Ema že veseli vrnitve in ima jasne cilje priti med najboljše skakalke. Jasno je, da je letošnja zima zanjo že končana, a se bo, če bo vse potekalo po planu, na skakalnico vrnila čez približno pol leta. Njene besede pa so še: ”Bom nazaj. Glejte!”

Avtor: Edisa Abdič