Ema Klinec na stopničkah v Lillehamerju!

Poleg moške skakalne tekme je danes potekala še druga ženska tekmovalna preizkušnja v dveh dneh. Na mali skakalnici, v Lillehamerju je zmagala Rusinja Lidija Jakoljeva, druga je bila tako kot včeraj, ponovno Maren Lundby. Za veselje v slovenskem taboru je poskrbela Ema Klinec s tretjim mestom.


Ruska tekmovalka, Jakoljeva je vodila že po prvi seriji, v drugo pa je pristala pri 96 m in s tem potrdila svojo končno zmago na Norveškem. Domači skakalki, Lundbyjevi, napad na zmago v finalu ni uspel, saj ni uspela nadgraditi skoka iz prvega dela, ko je pristala pri 101,5 m. 88,5 m v finalni seriji ni bilo dovolj, da bi ogrozila Jakoljevo. Zato pa je najdaljši skok druge serije, 98,5 m uspel prav Emi Klinec, ki si je tako zasluženo priborila zmagovalni oder.

Uspeh Klinčeve so z dobrimi rezultati dopolnile tudi ostale varovanke trenerja Zorana Zupančiča. Nika Križnar je prav tako ujela deseterico. Po prvem skoku je bila na petem mestu, v finalu pa je izgubila dve mesti, kar je še vedno zadostovalo za odlično sedmo mesto. Urša Bogataj je bila 12., Jerneja Brecl 24., Maja Vtič, ki se vrača po poškodbi, pa 26.

Tekmovalke jutri ostajajo v Lillehamerju, vendar se selijo na veliko skakalnico. Tekma bo ob 12.45.

Avtor: Timotej Prosenc