Ekipna zmaga Nemcem, naši tokrat daleč od stopničk

Na nordijskem svetovnem prvenstvu so se smučarji skakalci pomerili na ekipni tekmi, na veliki skakalnici v Innsbrucku. Slovencem v postavi Anže Lanišek, Peter Prevc, Žiga Jelar in Timi Zajc ni uspelo ponoviti uspeha izpred tedna dni, ko so osvojili tretje mesto. Zmago so vzeli Nemci, slovenski orli pa so bili šesti.


Na nordijskem SP je pod streho še druga tekma na veliki skakalnici na Bergislu. Ekipno zlato so osvojili Nemci (Karl Geiger, Richard Freitag, Stephan Leyhe in Markus Eisenbichler), srebro Avstrijci in bron Japonci. Branilci naslova iz Lahtija Poljaki so bili četrti.

Slovenija je imela v ekipi iste skakalce kot dan poprej na posamični tekmi, dosegli pa so »zgolj« šesto mesto. Šesti so bili že po prvi seriji, medtem ko so bili za Nemci na prvem mestu Avstrijci in Japonci. Slovenski položaj se ni več izboljšal, Japonci in Avstrijci pa so zamenjali mesta. Najdaljša slovenska daljava je pripadala Zajcu iz prve serije, še ta pa je merila borih 121 metrov.

Po ekipni tekmi se bodo skakalci preselili na srednjo skakalnico v Seefeld, kjer se bodo za posamični naslov prvaka potegovali v petek, dan zatem pa bo sledila tekma mešanih ekip. Bodo pa na tej napravi že prej aktivna dekleta, ki jih v torek čaka ekipna tekma, v sredo pa še posamična.