EBEL: Sijajna forma Kuralta!

V avstrijskem razširjenem prvenstvu je v petek potekal obračun v katerega so bili vpleteni kar štirje Slovenci. Pri Medveščaku v Zagrebu je namreč slavil madžarski Fehervar AV19, ki je Medveščak odpravil celo s petardo. Blestel je Anže Kuralt, ki se je veselil hattricka. Njegov Fehervar je niz neporaženosti nadaljeval še danes, ko so se znesli nad Innsbruckom Luke Gračnarja in zmagali z 8-1.


Tekma proti Fehervarju, ki je v zadnjem času v vse boljši formi, za Medvede ni prišla ob najboljšem času. Kljub optimističnim napovedim vodstva kluba je namreč jasno, da so Hrvati oslabljeni igralsko, pa tudi na področju stroke in same samozavesti hokejistov. V Zagrebu zaenkrat še vedno ostajajo trije Slovenci, Mitja Robar, Nik Simšič in Mark Čepon, ki pa niso imeli razloga za veselje. Njihov rojak v dresu Fehervarja, Anže Kuralt, jim je namreč zabil kar tri gole.

Do zmage tudi danes

Tudi na današnjem obračunu, 30. kroga je Kuralt nadaljeval z nabiranjem točk. Dosegel je drugi gol in prispeval še dve podaji.

Na zadnjih treh tekmah je ta slovenski reprezentant dosegel že šest zadetkov. Fehervar tako počasi napreduje proti zgornji polovici lestvice.

Slabše predstave Gradca in petkov poraz

Manj uspehov v zadnjem času doživlja Ken Ograjenšek. Njegov EC Moser Medical Graz 99Ers je nekaj časa celo vodil na lestvici lige EBEL, na zadnjih petih obračunih pa so zabeležili kar štiri poraze. Gradec je bil visoko poražen že v 28. krogu, ko jih je Bolzano odpravil s 7-2. Ograjenšek je takrat podal za drugi gol Štajercev. Tokrat je bil za Panterje usoden Dornbirn, ki je bil boljši s 4-0. Slabi rezultati so Gradec pahnili na 5. mesto.

V tem krogu se je Gradec vendarle vrnil na zmagovalno pot. Po izjemno hudem boju so uspeli ugnati neposrednega tekmeca, Linz. Zmaga je prišla šele po podaljšku, ko so Gradčani zadeli za 4-5. Ograjenšek je tokrat vpisal podajo.

Ken Ograjenšek

Na Dunaju brez presenečenj

Vienna Capitals ostajajo vodilno moštvo lige. V petek so premagali Innsbruck Luke Gračnarja, ki je sicer zbral 30 obramb, vendar vseeno prejel štiri zadetke, kar je zadostovalo za zmago Dunajčanov s 5-3. Zadnji gol so dosegli v prazno mrežo.

Pred nekaj minutami se je končal tudi danšnji obračun vodilne ekipe v Celovcu. Tudi tokrat so bili Vienna Capitalsi uspešni in slavili z 1-2.

Beljak z zmago iz zadnjega mesta. Tam je sedaj Medveščak

Za največje presenečenje kroga je poskrbel skromni Beljak, ki je po kazenskih strelih ugnal tretjeuvrščeni Salzburg. Klub iz avstrijske Koroške je po seriji slabih rezultatov prevetril vodstvo kluba in očitno je pozitiven šok deloval. Zmaga Beljačanov je na zadnje mesto pahnila Medveščak.

Medveščak tudi danes ni dočakal uspeha. Do zadnje tretjine se je načeto hrvaško moštvo sicer odlično držalo in zaostajalo zgolj 2-1. Sledil pa je mrk v zadnji tretjini, ko so Medvedi prejeli kar 5 golov in doživeli visok poraz.

Avtor: Timotej Prosenc