Dvojna slovenska zmaga v Planici

Drugo tekmo celinskega pokala v Planici je dobil Anže Semenič pred Žigo Jelarjem, tretje mesto je osvojil Anders Haare.


Anže Semenič je v Planici danes storil tisto, kar mu včeraj ni uspelo, potem ko je v finalni seriji zapravil vodstvo iz prve serije. Semenič je danes zmagal s 140.5 in 131 metri ter 263,2 točkami, s tem je poskrbel za prvo slovensko zmago v celinskem pokalu v tej sezoni. Žiga Jelar je z drugim mestom, skočil je 139.5 in 132.5 metrov, zbral pa je 258,2 točk potrdil sedmo kvoto za Slovenijo v naslednji periodi svetovnega pokala. Tretje mesto je zasedel Anders Haare z 245,1 točkami.

Jurij Tepeš je tekmo končal na 8. mestu, Lovro Kos je bil 15., mladinci Jernej Presečnik 17., Mark Hafnar 20. in Tjaš Grilc 21.

“Svoje skoke sem stopnjeval od uradnega treninga do današnje finalne serije. Vedno sem nekaj dodal, danes na tekmi pa je morda zmanjkalo malo tiste predrznosti. A sem zadovoljen in se že veselim naslednjih tekem,” je bil zadovoljen Jelar, ki je priboril dodatno kvoto za svetovni pokal.

Semenič je bil danes bolj zadovoljen kot včeraj: “Vsi trije današnji skoki so bili že na nekem nivoju, tako da sem lahko zadovoljen. Veselim se naslednjih tekem, kjerkoli že bodo.”