Dvoboj dveh zadnjih ekip pripadel Hudičem

Danes ponoči je bilo v ligi NHL kar pestro. Med enajstimi odigranimi tekmami je izstopal obračun med zadnjima moštvoma vzhodne in zahodne konference. Ob Pacifiku, pri Los Angeles Kings so tako gostovali New Jersey Devils, ki so Kraljem prizadejali nov poraz.


Kriza, ki ji ni videti konca se tako, za Anžeta Kopitarja in soigralce, nadaljuje. V tej sezoni so odigrali 29 tekem in zbrali vsega skupaj zgolj 21 točk, kar je mizeren izkupiček. V slabi formi je tudi slovenski as in kapetan Kraljev, čigar forma letos prav tako ni na najvišjem nivoju. Na ledu je sicer preživel 23:25 minute, vendar je ob tem v statistiko vpisal le tri strele proti vratom nasprotnika. Gostujoča ekipa je slavila s 3-6. V domačem Staples centru niso hokejisti Los Angelesa niti enkrat vodili, še najbližje so bili v drugi tretjini, plodni z zadetki, pri izenačenju 2-2.

Glavna junaka gostov sta bila Taylor Hall, ki je zbral tri podaje in Kyle Palmieri, strelec dveh golov. Palmieri si bo zadetka še posebej zapomnil zaradi strelske suše proti Kraljem, proti katerim ni uspel zadeti na prejšnjih 13 tekmah. Domača ekipa bo na to tekmo poskušala kar najhitreje pozabiti. Eden redkih svetlih trenutkov za Kralje je bila 334. podaja Drew Doughtyja v karieri s čimer je Kanadčan postavil tudi klubski rekord. Izpostaviti gre še prvenec Brendana Leipsica za Los Angeles, novinca ki je še pred kratkim drsal za Vancouver Canucks. V solidni dnevni formi je bil tudi Jonathan Quick, ki je zbral 29 obramb, vseeno pa je pri šestih dobljenih zadetkih o dobri formi vratarja težko govoriti.

V soboto v Los Angeles prihaja težak nasprotnik, lanski finalist Vegas Golden Nights. Za ekipo najboljšega slovenskega hokejista je definitivno zaskrbljujoč podatek, da so Vitezi v izjemni seriji zmagi, saj so na zadnjih osmih tekmah izgubili samo enkrat. V tem krogu so po napeti končnici in preobratu ugnali Chicago, trenutno pa se nahajajo na tretjem mestu lige.

Zanimiv statistični mejnik je v zadnjem kolu uspel ruskemu zvezdniku Aleksandru Ovečkinu, ki je zbral 5000 stel na vrata v karieri. Kaj takega je do sedaj, pred njim, uspelo zgolj devetim igralcem.

Avtor: Timotej Prosenc