Dve podaji Kopitarja in povratek premalo za zmago

Los Angeles Kingsi so gostovanje v Edmontonu pričakali na krilih dveh zaporednih zmag. Kralji v boju za višja mesta krvavo potrebujejo nove točke, vendar so iz Edmontona odšli praznih rok. Kanadčani so bili boljši z 2-3, pomagal pa ni niti povratek po zaostanku z 0-2. Sedaj Los Angeles čaka moštvo z vrha lestvice, Calgary.


V zadnjem času trenerja Willieja Desjardinsa veseli predvsem izboljšanje forme Anžeta Kopitarja in Dustina Browna, ki ga je dolgo pestila poškodba. Kljub temu so se gostje hitro znašli v zaostanku. Že takoj v prvi polovici uvodne tretjine je Edmonton povedel preko Jesseja Puljujarvija in Alexa Chiassona. Vendar pa Kalifornijci na odmor niso odšli z zaostankom.

Los Angeles ni vrgel puške v koruzo. Najprej je v 14. minuti po podaji Kopitarja zadel Brown, tik pred iztekom prve tretjine pa je Hrušičan zaposlil še Jeffa Carterja in rezultat je bil izenačen. V drugi tretjini navijači niso dočakali novih zadetkov, je pa bila odločilna zadnja tretjina. Dobri dve minuti pred koncem je gol zabil Oscar Klefbom, 25-letni Šved in poskrbel, da je zmaga ostala doma. “To je za nas velika zmaga. Nismo igrali najbolje, zato smo toliko bolj veseli točk. Sam sem vesel, da sem začel zabijati gole,” je po tekmi povedal Skandinavec, ki je na zadnjih treh tekmah dosegel 5 točk.

Poraz gotovo ne veseli Desjardinsa, ki si gotovo želi pozitivnih rezultatov tudi zaradi svojega statusa začasnega trenerja ekipe. Ga pa razveseljuje vrnitev Jonathan Quicka, ki je branil prvič po poškodbi. Prvega vratarja ekipe iz mesta Angelov je pohvalil tudi v izjavi po tekmi: “Quick je eden najboljših vratarjev v ligi. To je dokazal proti Edmontonu. Dobro je igral. Vesel sem, da se je vrnil. Škoda le, da nismo zmagali.”

Kralje sedaj čaka Calgary, ki je na lestvici pozicioniran precej višje, na 4. mestu zahodne konference.

Avtor: Timotej Prosenc