[VIDEO] Dva smučarja dokazala, da so meje možnega zelo daleč

 Eden najboljši prostih smučarjev Jeremie Heitz in njegov vzornik iz otroštva ter nekdanji svetovni prvak v superveleslalomu Daron Rahlves, sta dokazala, da so meje  možnega zelo daleč. Na 50-stopinjskem pobočju na gori Hohberghorn, ki stoji v Švici, sta postavila progo in jo tudi presmučala.


Zu Fuss zum Gipfel. Jeremie & Daron bei der Besteigung des Hohberghorns.

Na to idejo je prišel mladi smučarski fenomen Jeremie Heitz, medtem ko je snemal film La Liste, kjer je v dveh smučarskih sezonah presmučal 15 najbolj strmih vrhov v Alpah na 4.000 m. Za to je potreboval ogromno fizično vzdržljivost in boljšo mentalno stabilnost. To je nova meja tako imenovanega freeidinga. Obraz Hohberghorna se je zdel tako popoln, da si je zamislil velikanski slalom, ki se je začel z vrha na višini 4129 metrov. In koga drugega bi izzval za spust po progi kot svojega vzornika Derona Rahlevesa, najboljšega smukača svoje generacije.

In kako se je na to odzval svetovni prvak? Daron Rahleves: ”Ideja me je nasmejala. Bilo je neverjetno in neumno, da bi smučarsko tekmo izpeljali na strmi alpski steni”.

A storila sta ravno to in odpeljala tekmo na kateri je bil za dostop na start potreben vzpon s cepinami in derezami in kjer napaka ne bi pomenila le odstopa ali poškodbo kolena. A zdi se, da je prav to smer v katero gre prosto in deloma tudi alpinistično smučanje, čim hitreje s čim manj zavoji, po čim večjih strminah.

Jeremie je na svoj Instagram profil objavil video pod katerega je še zapisal: ‘‘ Tukaj je kul projekt, o katerem sem že dolgo časa razmišljal. Zakaj nebi zmešali smučanja in freeridinga, saj v končni fazi delimo enako strast, kajne? Ogromne zahvale gredo Daronu Rahlvesu, ki je igro odigral kot je treba in seveda tudi celotni posadki”.

Na tej povezavi si lahko ogledate tudi VIDEO!

https://www.redbull.com/int-en/tv/video/AP-1XDZM5SHN2111/race-the-face?fbclid=IwAR2rxZV8AoXSww91JFTBf4D0Ad_jb865LyPDorPDtb_s5XjnSRBU_lpG2Ls

Avtor: Edisa Abdič