Dva obraza Jeseničanov v tednu dni

Na včerajšnji večerni tekmi celinskega pokala v Rittnu so varovanci Gabra Glaviča proti domači ekipi izgubili kar s 6-1. Časa za žalovanje ni, saj jih že danes čaka madžarski MAC Újbuda, ki je gladko odpravil Crveno Zvezdo, z 8-0.


Na spletni strani jeseniškega rdečega ponosa so zapisali, da gre za tekmo za pozabo. Kar težko je verjeti, da so Jeseničani isto ekipo Rittna pred enim tednom premagali brez večjih težav, s 4-1. Vratar Clark Saunders ni imel svojega dne namreč do 13 minute je plošček že trikrat končal za njegovim hrbtom. Blede podobe v obrambi Jesenic ni moglo rešiti niti boljše razmerje v strelih (40-27).

Neučinkovitost Slovencev se je nadaljevala tudi v drugi tretjini in po pol ure igre je na semaforju pisalo že 6-0, pri tem pa ni pomagala niti menjava vratarja. V nadaljevanju se je z nekaj solidnimi obrambami izkazal Žiga Kogovšek, častni zadetek pa je v 35. minuti dosegel Luka Kalan in s tem postavil končni izid.

Železarji v Rittnu sicer pogrešajo finskega branilca Jesseja Jyrkkiö, ki je zaradi bolezni ostal doma. Vtis ob porazu proti 13. uvrščeni ekipi lige, bodo ob 16.00 poskušali popraviti proti Madžarom.

Foto: https://www.rtvslo.si/sport/hokej/ritten-gladko-odpravil-razglasene-zelezarje/469425

Timotej Prosenc