Državno prvenstvo v Planici zadnja postojanka pred novoletno turnejo

V nedeljo se bodo v dolini pod Poncami na Blaudkovi velikanki v skakalke in skakalci pomerili za državne naslove. Odvili se bo tako ekipna kot posamična preizkušnja. Naslov najboljšega v Sloveniji bosta v Planici branila Ema Klinec in Timi Zajc, v ekipni konkurenci pa naslov brani Triglav Kranj.


Lani sta slovenska podprvaka bila Anže Semenič in Urša Bogataj, bron pa so osvojili Peter Prevc, Tilen Bartol in Nika Križnar. Na ekipni tekmi je drugo mesto zasedla ekipa Ljubno BTC, tretje pa druga ekipa kranjskega Triglava.

V zadnjih desetih prireditvah državnega prvenstva je največ naslovov do zdaj osvojil Peter Prevc, ki si jih lasti kar pet. Od deklet pa z največ tovrstnimi trofejami izstopa Maja Vtič, ki je naslov državne prvakinje osvojila trikrat.

Državno prvenstvo bo za skakalce zadnja tekma pred novoletno turnejo štirih skakalnic, kamor bodo odpotovali prihodnji petek 28. decembra, kjer jih  v Oberstdorfu  že čakajo sobotne kvalifikacije.  Za enkrat je v reprezentanci pri fantih znana zgolj prva četverica, to so Peter in Domen Prevc, Timi Zajc ter Jernej Damjan. Preostala dva skakalca bo selektor Gorazd Bertoncelj določil po državnem prvenstvu.

Dogajanje v Planici se bo s kvalifikacijami skakalcev začelo ob 10. uri, ekipna tekma bo na sporedu zadnja.

Avtor: Nel Daugul