Drugi dan v Ruki brez slovenskih tekaških točk

Po sprinterskem uvodu v 38. sezono svetovnega pokala v teku na smučeh sta bili danes na sporedu še tekmi na razdalji v klasičnem koraku. Anamarija Lampič, Alenka Čebašek in Miha Šimenc so ostali brez novih točk.


Povratnica po dopinškem suspenzu Norvežanka Therese Johaug je na 10 kilometerski razdalji danes med dekleti suvereno opravila s konkurenco. Vodila je od štarta do cilja in na koncu z 22 sekundami prednosti premagala Švedinjo Charlotte Kalla. Tretja je bila s še 10 sekund večjim zaostankom njena rojakinja Ebba Andersson.

Naši tekmovalki nista bili tako uspešni kot na včerajšnjem sprintu. Anamarija Lampič je vseskozi tekla na robu dobitnic točk, na koncu pa pristala na 35. mestu s časom 2:35,1, kar je bilo 13 sekund prepočasi za nove točke v sezoni. Brez njih je na 52. mestu ostala tudi Alenka Čebašek.

Na 15 km razdalji v klasičnem koraku je v moški konkurenci tako kot včeraj zmagal Rus Aleksander Bolšunov. 19,5 sekund je zaostal Norvežan Emil Iversen, tretji je bil z 21,2 sekundami zaostanka Šved Calle Halfvarsson. Edini naš tekmovalec Miha Šimenc je z zaostankom dveh minut in 50 sekund zasedel 58. mesto.

Karavana se seli v norveški Lillehammer, kjer se bodo naslednji konec tedna tekači pomerili v treh različnih disciplinah. V petek bo na sporedu sprint v prosti tehniki, v soboto tek na razdaljo v prosti tehniki, v nedeljo pa še zasledovanje v klasičnem koraku.

Avtor: Nel Daugul