Druga vožnja odnesla vrhunski rezultat

Po odličnih nastopih v ponedeljek se drugi dan tekmovanj za evropski pokal v švedskem Funesdalenu ni izšel po željah naših tekmovalk. Neja Dvornik, Klara Livk in Andreja Slokar so odlično nastopile v prvi vožnji, druga pa se jim ni izšla po željah. Slokarjeva je tekmovanje končala na najvišje in bila 14.


Andreja Slokar, Neja Dvornik in Klara Livk so prikazale odlične nastope na prvi tekmi slaloma za evropski pokal v Funesdalenu na Švedskem. Najboljšo predstavo je prikazala Livkova, ki je bila odlična šesta, Dvornikova 15. in Slokarjeva 18. Slavila je Nemka Jessica Hilzinger.

Prva vožnja obetala veliko

V torek so se dekleta pomerila še drugič. Po prvi vožnji je bila najboljša Klara Livk, ki je zasedala odlično 7. mesto, njen zaostanek za vodilno Charlie Guest iz Velike Britanije pa je znašal +0.68. Manj kot sekundo je zaostajala tudi Neja Dvornik, ki je bila na 9. mestu po prvem delu tekmovanja (+0.99). Boljše izhodišče po prvi vožnji kot včeraj si je prismučala tudi Andreja Slokar, ki je bila na zelo dobrem 12. mestu z zaostankom +1.22 za vodilno. Na Švedskem je tudi mlada Rebeka Oblak, ki se na ta nivo tekmovanj še privaja.  Oblakova je danes tekmovanje končala na 45. mestu.

Napad se ni posrečil

Po odlični prvi vožnji so naša dekleta želela še več, a se jim napad v drugi vožnji ni izšel. Najbolje v drugi vožnji je svoje delo opravila Slokarjeva, ki je na koncu izgubila zgolj dve mesti iz prve vožnje in tekmovanje zaključila na 14. mestu. Več težav sta imeli Livkova in Dvornikova, ki sta občutneje pokvarili svoji uvrstitvi. Dvornikova se je sicer prebila do cilja, a je močno zaostala. Njen skupni čas dveh voženj 1:39.81 je na koncu zadostoval za 27. mesto.

Zmaga ponovno v Nemčijo

Včeraj odlična Livkova je danes želela še več, a je v drugi vožnji napravila napako in odstopila. Tako kot včeraj je tudi danes na koncu slavila Nemka Jessica Hilzinger, ki je v drugi vožnji prehitela po prvem delu vodilno Britanko. Tretje mesto je zasedla Elsa Fermbaeck iz Švedske.

Fantje na Norveškem

Sezona evropskega pokala se je začela tudi za moške, ki so se včeraj in danes merili na Norveškem, ko so tekmovali v veleslalomu. Prepotrebne izkušnje na tekmovanju iz naše vrste nabira Borut Božič.

Vir: Smučarska zveza Slovenije