ŽAN KRANJEC: Doping test? Brez problema!

Slovenski smučarski reprezentant Žan Kranjec ob vrnitvi v Alta Badio pred nedeljsko tekmo, kljub slabšemu začetku sezone ne skriva odločnosti in optimizma. Alta Badia predstavlja za njega predstavlja njegovo najuspešnejšo prizorišče v svetovnem pokalu.


To soboto bo minilo že kar 37 let od edine slovenske moške veleslalomske zmage v svetovnem pokalu, ki jo je v Cortini d’Ampezzo dosegel zdaj že pet let in pol pokojni Boris Strel. Glede na priljubljenost proge v Alta Badii in spodbudni prvi vožnji v Val d’Iseru, lahko pričakujemo, da bi se v boj za zmago tokrat lahko vmešal tudi naš Žan Kranjec.

Mesto zločina

Alta Badia je prizorišče, ki Žanu Kranjcu prinaša zadovoljstvo, ne le zaradi lanskega tretjega mesta in dejstva, da je prav na sloviti Gran Risi leta 2013 prišel do svojih prvih točk v svetovnem pokali, predvsem pa zaradi zahtevnosti proge, na kateri lahko unovči svoje nesporno tehnično znanje in odlično kondicijsko pripravo. Kranjec si tako v nedeljo na veleslalomski preizkušnji lahko obeta najboljše štartno izhodišče, odkar tekmuje v Alta Badii. Vsekakor pa bi se na klasično progo, ki kar sama po sebi kliče po tehničnem veleslalomu rad podal tudi z boljšo rezultatsko popotnico. Kljub temu pa je treba omeniti, da je že v Val d’Iseru pokazal po prvi vožnji, ko je bil na odličnem drugem mestu, da je zmožen posegati v boj za stopničke ali pa celo v boj za zmago.

Z dvignjeno glavo naprej

Žan Kranjec poudarja, da ga kljub slabšim rezultatom, kot bi si jih želel v začetku sezone samozavest ni zapustila. “Samozavesti nisem izgubil. Še vedno trdim, da sem dobro pripravljen. Na treningih smučam na visoki ravni. No, tudi odseki na tekmah kažejo na konkurenčnost. Čas pa je, da prvič v tej sezoni na eni tekmi sestavim dve dobri vožnji. Prepričan sem, da bom potem zadovoljen tudi ob pogledu na rezultat” je za Sportal povedal slovenski veleslalomist.

Doping kontrole

Pred kratkim se je pod drobnogledom vodstva moškega svetovnega pokala znašel Nemec Stefan Luitz, zmagovalec prvega veleslaloma v Beaver Creeku. Vodstva moškega svetovnega pokala, mu očita da je pred drugim tekom v Beaver Creeku vdihaval kisik. Kranjec samega dogajanja ni želel komentirati je pa dejal, da se sam ne boji doping kontrole in je mirne vesti glede na to, da z dobrimi rezultati v prejšnji sezoni znašal med tako imenovanimi prvokategorniki in tako tudi postal tarča lovcev na doping.

Avtor: Aljoša Gregorec