Domen Prevc: “Naprej z mirno glavo”

Najboljši mož slovenske skakalne reprezentance na uvodni postaji 68. novoletne turneje v Oberstdorfu je bil Domen Prevc, ki se je v drugi seriji zavihtel med deseterico in tekmo končal na devetem mestu. Na novoletni dan v Garmisch-Partenkirchnu si želi še boljšega rezultata.


“Z uvrstitvijo sem zadovoljen, rezerv pa je še nekaj, ampak grem naprej z mirno glavo in v pričakovanju vse boljših rezultatov,” je dogajanje v Obersdorfu mirno pokomentiral Domen Prevc, ki so mu v finalu delali družbo še Timi Zajc, Anže Lanišek ter brat Peter.

V finalu ga je odneslo

“Napeto je čakati, ali si v finalu ali nisi. Ta sistem s srečnimi poraženci je lahko zelo stresen. Dobro je, da se nam je poklopilo, da smo se vsi trije uvrstili v finalno serijo. Danes sem bil v prvem skoku prezgoden, tehnično pa je bilo dobro, v finalu pa sem počakal mizo in me je odneslo,” je po koncu tekme dejal Lanišek.

Bertoncelj zelo zadovoljen z Domnom

Glavni trener, Gorazd Bertoncelj, je takole povzel današnjo tekmo: “Zelo smo zadovoljni z Domnom, ki je dvakrat opravil odličen skok, verjetno svoja najboljša v tej sezoni. Preostali trije so v prvi seriji naredili manjše napake, kar jih je stalo nekaj metrov in boljših uvrstitev. Fantje so imeli malce sreče, da so se uvrstili v finale. Tam so opravili odlične skoke, popravili svoje dosežke in ti skoki so lepa popotnica za v Garmisch.”

Novoletna turneja se bo s kvalifikacijami za tekmo na novoletni dan nadaljevala v torek v Garmisch-Partenkirchnu.