Domen Prevc do prve zmage v poletih!

Prerojeni Domen Prevc je po razburljivem finalu slavil na posamični tekmi smučarjev skakalcev na največji letalnici na svetu v Vikersundu. Drugouvrščenega Rjojuja Kobajašija je ugnal za desetinko! Na tretjem mestu je za vodilnima za dobrih 10 točk zaostal Stefan Kraft.


Tako na treningih kot v kvalifikacijah je Domen Prevc dokazal, da je nenadoma iz žepa potegnil čudovito letalsko formo, ko je pristajal pri najdalših daljavah. Da se bo na današnji tekmi boril za najvišje mesto pa je napovedal na včerajšnji ekipni tekmi, ki jo je kot najboljši posameznik dneva dobil s svojimi reprezentančnimi kolegi.

V prvi seriji je mlajši izmed bratov Prevc poletel 241 metrov, kar mu je prineslo več kot 10 točk naskoka pred prvim skakalcem zime Kobajašijem (237 m). V finalu je 19-letni Prevc poletel 232,5 metra, 6,5 metra manj od Japonca, kar je bilo ob visokih ocenah dovolj za najtesnejšo možno zmago . Tretji je bil Stefan Kraft, ki je zaostal za več kot deset točk. V finalu je s stopničk izrinil Poljaka Jakuba Wolnyja.

Domen Prevc je slavil petič v karieri. Na najvišjo stopničko svetovnega pokala se je povzpel prvič po 18. decembru 2016, ko je bil najboljši v Engelbergu. V tisti sezoni, ko je za nekaj časa nadomestil brata Petra, je v dobrem mesecu zmagal še v Ruki, Klingenthalu in Lillehammerju. Na letalnicah je bil do zdaj najvišje lani prav v Vikersundu, ko je bil četrti.

V finale so se uvrstili tudi preostali trije Slovenci. Peter Prevc je bil 16. (201,5 m; 220,5 m), Anže Semenič je z 9. mesta po prvi seriji zdrsnil na 19. (212 m; 192 m), 25. mesto je zasedel Timi Zajc (202,5 m; 209,5 m).