“Domača tekma je velik izziv”

Tim Mastnak je na večernem paralelnem slalomu za svetovni pokal v avstrijskem Bad Gasteinu osvojil šestnajsto mesto. Po petnajstem času popoldanskih kvalifikacij je bil v osmini finala zelo dobro na poti, a je v spodnjem delu proge naredil napako in odstopil, tekmo je končal na šestnajstem mestu. Rok Marguč (26.) in Žan Košir (35. mesto) se nista uvrstila v finale, Gloria Kotnik pa ni nastopila. Bad Gasteinsko slalomsko klasiko sta dobila Italijan Daniele Bagozza in Nemka Ramona Theresia Hofmeister. Jutri (13:00) bo v Avstriji še ekipni paralelni slalom na katerem pa slovenska ekipa ne bo nastopila.


 ˝Kvalifikacije so bile zelo zahtevne, saj je trener kitajske reprezentance Peter Kotnik postavil zelo zaprto progo. Vsi smo se malo lovili, v finalu pa je večina vendarle ujela ritem. Tudi jaz. V prvem krogu izločilnih dvobojev sem bil do nesrečne napake povsem enakovreden tekmecu, Rusu Dimitriju Loginovu, ˝ nam je po tekmi povedal Tim Mastnak, ki je z drugo zaporedno uvrstitvijo v finale zadovoljen. ˝S tekmo in rezultatom sem lahko zadovoljen, saj doslej v  Bad Gasteinu nikoli nisem bil pretirano uspešen. Tu sem nastopil že na enajstih slalomskih tekmah za svetovni pokal in danes sem bil šele drugič v finalu, ˝ pravi Mastnak, ki je lani na tem prizorišču le za las zgrešil izločilne boje (17. mesto), najvišjo uvrstitev pa je dosegel leta 2016, ko je osvojil štirinajsto mesto. Mastnak bo jutri prosto deskal na Rogli, v četrtek bo z reprezentanco med količki treniral v Avstriji (Simonhöhe), sledi odhod na Roglo, kjer bo v soboto (18.1.) nova tekma svetovnega pokala.

Marguč ni ujel ritma

Rok Marguč, po besedah trenerja Izidorja Šušteršiča, v popoldanskih kvalifikacijah ni ujel pravega ritma in tempa, zato je ostal brez izločilnih bojev (26. mesto), Žan Košir pa je že v prvi kvalifikacijski vožnji naredil večjo napako. Tako, kljub dobremu tempu in hitri vožnji, uvrstitev v drugo kvalifikacijsko vožnjo in finale ni bila dosegljiva. Tržičan je zasedel 35. mesto.

Kotnikova udeležena v prometni nesreči

Kljub temu, da je prispela v Bad Gastein, pa na tekmi ni nastopila Gloria Kotnik. Velenjčanka je bila namreč v petek, na poti v Scuol, udeležena v prometni nesreči (na srečo jo je odnesla brez poškodb). V soboto je v Scuolu, na krilih adrenalina, še lahko nastopila, po tekmi v Švici pa se je njeno fizično počutje, razumljivo, poslabšalo. ˝Gloria se je danes skušala osredotočiti na tekmo, maksimalno se je trudila, ampak ni šlo. Nedavna neprijetna izkušnja je, kar je povsem normalno, pač pustila posledice. Za nastop na tekmi svetovnega pokala mora biti tekmovalka 100% osredotočena na deskanje in tekmo, Gloria pa danes ni bila. Zato smo se skupaj odločili, da ne nastopi, odpovedali smo se tudi jutrišnji ekipni tekmi. Smiselno je, da se dobro spočije, regenerira in si po šoku povrne moči, saj bo le tako na Rogli in naslednjih tekmah znova lahko napadala visoka mesta  ˝ nam je povedal trener Šušteršič.

Zmaga v Italijo

Zmagovalec moške tekme v Bad Gasteinu je Italijan Daniele Bagozza. To je njegova druga zmaga v svetovnem pokalu. Očitno mu postavitve Petra Kotnika zelo ustrezajo, saj je prvič zmagal lani v kitajskem Secret Gardnu, ko je progo prav tako zakoličil slovenski trener, ki ob asistenci Jureta Hafnerja vodi kitajske alpske deskarje. Drugo mesto je prav tako pripadlo Italijanu (Maurizo Bormollini), tretji pa je bil Nemec Stefan Baumesister. V ženski konkurenci je še četrtič zapored zmagala Nemka Ramona Theresia Hofmeister, ki je v velikem finalu zanesljivo ugnala povratnico na deskarske tekme, Čehinjo Ester Ledecko. Nemki in Čehinji se je na zmagovalnem odru pridružila še Švicarka Julie Zogg (tretje mesto).

Sledi tekma na Rogli

Deskarska karavna se zdaj seli na našo Roglo, kjer bo v soboto (18.1.) na progi Jasa na sporedu paralelni veleslalom. ˝Domača tekma je vedno velik izziv. Pred petkovim prihodom na Roglo bomo opravili še zaključni trening na avstrijskem smučišču Simonhöhe., nato pa gremo v boj za vrh, ˝nam je na poti z Bad Gasteina v Slovenijo še povedal trener Šušteršič.