“Doma se želimo predstaviti v najlepši luči”

V medijskem prostoru hotela Center na Pokljuki je včeraj potekala tiskovna konferenca slovenske biatlonske reprezentance pred prvim vrhuncem te sezone – domačimi tekmami na Pokljuki. Kakšni so cilji slovenske reprezentance?


Uroš Velepec, trener moške reprezentance: “Doma se želimo predstaviti v najlepši luči. Prav individualna tekma bi bila, poleg štafete, lahko naša paradna disciplina, saj imamo odlične strelce. Velika želja je, da bi vsaj dva fanta nastopila na nedeljski tekmi s skupinskim startom. Jakov ima tam svoje mesto že zagotovljeno, želimo pa si, da bi bil tam še en predstavnik. Seveda je tu še mešana štafeta, kjer bomo tudi šli v boj. Še enkrat poudarjam pri tem, da me veseli, da fantje so zdravi in pripravljeni na boj. Veseli tudi dejstvo, da smo lahko po decembrskem slabšem štartu, danes veliko bolj optimistični in pozitivno gledamo na nadaljevanje sezone”.

Andreja Mali, trenerka ženske reprezentance: “Tudi dekleta so pripravljena na boj. V dosedanjem poteku sezone so že pokazala nekaj solidnih nastopov. Na Pokljuki nas časa posamična tekma, ki je tekma streljanja in želim si, da bi bile tekmovalke malo bolj natančne kot v dosedanjem poteku sezone. Želimo si torej natančnost, vse pa bodo dekleta dala od sebe tudi v štafeti”.

Jakov Fak: “Bilo je nekaj dobrih in nekaj solidnih izidov, pa tudi nekaj spodrsljajev. A v začetku sezone smo imeli težave z materialom, ki smo jih zdaj počasi rešili, ko je Anže Globevnik spet prevzel servis. Škoda, da to ni bilo urejeno že pred novim letom, ko sem se počutil zelo dobro, nato je bilo nekaj težav z zdravjem, a zdaj se iz tekme v tekmo počutim boljši.Zato si želim, da bi prav doma prišel do dobrega izida. Predvsem zaradi domače publike, pa tudi zaradi promocije biatlona. Letos je sprememba, da so na Pokljuki nove proge, na katerih tudi mi še nismo tekli. Današnji uradni trening bo tako tudi za nas prvi stik z novo progo, ki pa mislim, da je bolj zahtevna, kot dosedanja”.

Klemen Bauer: “Želim si več konstantnosti. Ta žar s štafetnih tekem si želim prenesti še na posamične tekme. Predvsem zdaj tukaj na Pokljuki, saj smo to tekmo čakali od lanskega decembra. Smo eni redkih tekmovalcev, ki imamo možnost, da nastopimo pred vsemi domačimi navijači. Tukaj bi vsi radi pokazali svoje mojstrstvo in izkoristili energijo domačega prizorišča sebi v prid”.

Miha Dovžan: “Začetek sezone je bil zame bolj uspešen od zadnjih tekem. Okoli božiča se me je lotila bolezen.Mislil sem, da se je bom rešil kar hitro, a je nato pustila posledice za dalj časa. Sedaj upam, da sem pripravljen in bo šlo lažje naprej”.

Rok Tršan: “Predvsem imam v teku še veliko prostora za napredek. Tukaj na Pokljuki bo treba preživeti še s to pripravljenostjo, ki jo imam, potem pa bom po mojem mnenju za svetovno prvenstvo pripravljen še boljše. Tudi strelsko se da kakšno malenkost izboljšati, a je že sedaj dokaj dobro”.

Polona Klemenčič: “Tekaško se v letošnji sezoni vidi napredek, strelsko pa je nekoliko slabše. Na tekmi v Ruhpoldingu sem dokazala, če se mi vse poklopi, da sem blizu točkam za svetovni pokal in upam, da se to zgodi prav tukaj na Pokljuki”.

Lea Einfalt: “Že od začetka sezone so cilj točke, zelo si želim, da bi se to zgodilo prav tukaj, da izkoristim prednost domačega terenaŽelim si, da bi bila na strelišču malo bolj natančna, tekaško pa sem dobro pripravljena.”

Urška Poje: V pretekli sezoni in v pripravljalnem obdobju sem imela težave z utrujenostjo in vse potekalo po mojih načrtih. Tudi psihično nisem uspela držati tempa svetovnega pokala. V tem času, ko sem bila prosta, sem mnenja, da se je stanje konkretno izboljšalo. Sedaj ponovno lahko začnem graditi na novih temeljih, saj se približno zavedam dosedanjih napak. Kar se tiče štafetne tekme,sem vesela da določenih stvari ne pozabiš kar tako. Strelsko sem dobro razpoložena, forma pa je takšna kot je. Šele zadnji dober mesec zopet treniram povsem po biatlonsko, a pripravljena sem na boj”.