Dobrodošla nazaj, Domen Prevc in Severin Freund

Po uvodni Wisli se skakalci selijo v Ruko na Finskem, kjer si bosta smuči nadela tudi Severin Freund in naš Domen Prevc!


Prva tekma se je končala z novopečenim zmagovalcem Jevgenijem Klimovom. Rus je kot nekdanji nordijski kombinatorec poleti blestel, a navadno zima na vrhu prinese druge obraze. Klimov je to tradicijo prekinil in na Poljskem pometel s konkurenco. To je bila šele njegova četrta uvrstitev med najboljšo deseterico, lani januarja pa je na primer v Innsbrucku osvojil “zgolj”tretje mesto. Na naslednji postojanki v Ruki bo tako nosil rumeno majico vodilnega.

Po dolgih dveh letih vrnitev velikega Severina Freunda

Na Finskem oči ne bodo uprte zgolj v vodilnega Rusa, temveč tudi v legendarnega Nemca. Severin Freund se tako vrača po rehabilitaciji operiranega kolena in praktično dve leti je že tega, odkar smo ga nazadnje videli na terenu. Januarja 2017 v Innsbrucku je še skakal v kvalifikacijah, nato pa si na enem izmed treningov strgal kolenske križne vezi. Poškodba se mu je ponovila še lansko poletje in sanje o olimpijskih igrah v Pjongčangu so se v hipu razblinile. Dve leti mineva od njegovega nastopa v svetovnem pokalu, ko sta se s Petrom Prevcom borila za skupno zmago. Oba skakalna asa z veseljem pričakujemo v novi sezoni.

Finska pričakuje tudi Domna Prevca

Sprememba v reprezentaci se je zgodila tudi v slovenskem taboru. Tomaž Naglič se začasno poslavlja od karavane svetovnega pokala, vanjo pa se bo vključil Domen Prevc, ki za Wislo še ni bil v pravi formi. “Uradno sem bil do zadnjega v igri za Wislo, a realno ne. Na treningu se vidi, da skoki niso bili na pravi ravni, na taki, kot bi si želel, zato ne grem v Wislo. Zaradi tega nisem jezen, to razumem kot realno stanje, vem, da nisem pripravljen za tekme svetovnega pokala. Morda bi dosegel mesto med 25. in 30., a to ni tisto, česar si želim. Želim si dosegati vrhunske rezultate, zato ostajam doma. Izkoristil bom dodaten konec tedna za dodatne priprave in potem potoval v Ruko,” je pred začetkom sezone za Sportal povedal najmlajši od bratov Prevc.

Poleg njega bodo v Ruki nastopili še Jernej Damjan, Anže Lanišek, Žak Mogel, Bor Pavlovčič in Anže Semenič. V svetovnem pokalu pa tudi nestrpno pričakujemo Petra Prevca, kateremu naj bi poškodovani gleženj vnovič služil v Engelbergu, tik pred začetkom prestižne novoletne turneje.

Avtor: Nel Daugul