Dobro formo potrditi tudi v Franciji

Za slovensko biatlonsko reprezentanco je odličen vikend v Hochfilznu, dvig forme pa naši biatlonci in biatlonke želijo prikazati tudi ta konec tedna v Franciji. Že danes bo ob 14.15 uri na sporedu moški sprint.


Slovenska biatlonska reprezentanca se je hitro pobrala po skromnem uvodu v sezono. V Hochfilznu so zabeležili prvo uvrstitev med deseterico najboljših v tej sezoni, ko je bil Jakov Fak na zasledovanju izvrsten 4. Do točk je prvič v sezoni prišel tudi Miha Dovžan, na žalost pa je nekaj smole imel Klemen Bauer, ki je na sprintu zadel vseh 10 tarč, a startna številka povsem na začetku nastopajočih ni bila najbolj ugodna.

Lahko zablestijo tudi punce?

V Franciji pa si več želi prikazati tudi Rok Tršan, ki edini izmed moške četverice, ki je potovala v Le Grand Bornard letos še nima točke za svetovni pokal. Dvig forme so prikazala tudi dekleta, ki s posameznimi nastopi že dokazujejo, da so sposobne poseči tudi po točkah za svetovni pokal. Le želimo si, da bi Lea Einfalt in Polona Klemenčič sobotni nastop iz štafetne preizkušnje prenesli na posamično tekmovanje že ta petek, ko se bodo dekleta pomerila v špritnu. Poleg njiju bo v Franciji izkušnje nabirala še Nika Vindišar.

Spored Le Grand Bornard:

19.12.2019 – sprint moški

20.12.2019 – sprint ženske

21.12.2019 – zasledovalno moški in ženske

22.12.2019 – skupinski start moški in ženske

Vir: Smučarska zveza Slovenije