Dišalo je po zmagi, na koncu točka Olimpije proti vodilnim

Zeleno-beli so bili na sobotnem soočenju z Val Pusterio, v Tivoliju izredno blizu skalpu vodilne ekipe, ki se je rešila prav v zadnjih trenutkih rednega dela obračuna. Južni Tirolci so v letošnji sezoni Alpske lige praktično nepremagljivi, saj so bili na tridesetih tekmah poraženi zgolj dvakrat, zabili pa so tudi največ golov. Kljub temu je Olimpija upravičeno stremela k uspehu, niz enajstih zaporednih zmag je samozavest Ljubljančanov dodatno okrepil, glede na napet razplet pa s točko gotovo niso najbolj zadovoljni.


Na to da bo obračun z Italijani težak je pred tekmo opozarjal že trener Olimpije, Jure Vnuk. “Radi bi pokazali, da se lahko borimo tudi za najvišje mesto v Alpski ligi, a treba bo popraviti nekatere elemente. Sploh položaje dva na ena, tri na ena, ki se nam prevečkrat zgodijo. Če jih bomo hoteli premagati, bomo morali te stvari odpraviti, sicer ne bo uspeha.” Na veliko tekmah nismo suvereno zmagali, ampak naredili preobrat in zmago dobili šele po res trdem delu, tako da nismo tako suvereni, kot morda kažejo točke, lestvica.” Začetek samega obračuna je kazal na to, da so hokejisti Olimpije odpravili napake o katerih je govoril Vnuk, v drugi tretjini so si priigrali tudi dvojno vodstvo. V dvaindvajseti minuti je z leve strani močno sprožil David Planko in svojemu moštvu priboril prednost, v trideseti minuti pa je zadetek po podaji Aleša Mušiča dosegel še Kristjan Čepon.

Val Pusteria je v zadnji tretjini pritiskala na vrata Žana Usa, ki je sicer branil dobro in zbral 32 obramb, kljub temu pa so gostje v 50. minuti uspeli zmanjšati zaostanek. Max Oberrauch je bil vpet, v morda celo ključni trenutek tekme, ko je izkoristil veliko napako Olimpije v igri z igralcem več in matiral Usa. Short-handed gol je Italijanom vlil dodatnih moči in obramba Olimpije je bila podvržena še večjemu pritisku, ki mu je podlegla prav v zadnji minuti srečanja. Kontinuirano napadanje Val Pusterie je kronal Teemu Virtala s strelom z modre črte in tako izsilili podaljšek.

Zadetek v izdihljajih obračuna Olimpije ni dotolkel, v podaljšku so si priigrali kar nekaj lepih priložnost, vendar je goste stalno reševal njihov vratar Keith Colin Furlong. Furlong je bil junak najboljše ekipe lige AHL tudi pri kazenskih strelih. Zaustavil je namreč strela Aleša Mušiča in Gala Korena, mimo vratarja je plošček spravil je Žan Jezovšek, kar pa je bilo premalo za zmago Ljubljančanov. Odločilni zadetek za Val Pusterio je dosegel Armin Hofer, igralci Olimpije pa so se morali zadovoljiti s točko.

Minimalen poraz in prekinitev niza enajstih zaporednih zmag bodo pod Rožnikom lahko analizirali do četrtka, ko jih čaka gostovanje pri Zell am Seeju. Kljub porazu ljubljansko moštvo zaenkrat še drži drugo mesto.

Avtor: Timotej Prosenc