Devet Slovencev na jutrišnjo tekmo, Timi Zajc na tretjem mestu

Skakalci so v Planici opravili s kvalifikacijami za jutrišnjo popoldansko preizkušnjo. Kar devet od dvanajstih Slovencev se je na tekmo uspešno uvrstilo, kamor pa žal ni uspelo priti Robertu Kranjcu. Slednji bo v soboto pred domačimi gledalci zaključil svojo kariero. Najdlje (248 m) sta poletela Japonec Rjoju Kobajaši in Nemec Marcus Eisenbichler ter zasedla prvi dve mesti kvalifikacij. Tretji je bil z novim osebnim rekordom 239 metrov Timi Zajc. Polete v prečudoviti vremenski kulisi je v živo spremljalo kar 13 tisoč navijačev.


Ob koncu kvalifikacij je pihal zelo ugoden veter, ki je omogočal dolge polete, tako so morali najboljšega skakalca te zime Rjojuja Kobajašija v smučino poslati z najnižjega prvega zaletišča, vseeno pa je izneačil znamko dneva (248 m), ki jo je minuto prej postavil Markus Eisenbichler.

Zajc prečrtal številko na smučeh

Odlično so svoje delo opravili Slovenci, kar devet od skupaj dvanajstih se jih je uvrstilo na jutrišnjo tekmo. Najbolj sta se izkazala najmlajša, Timi Zajc je osvojil 3. mesto, pri tem pa je osebni rekord popravil na 239 metrov. Domen Prevc je poletel do 228 m kar je bilo dovolj za 5 mesto. Na tekmo so se uvrstili še Anže Semenič (21. mesto), Peter Prevc (22.), Bor Pavlovčič (29.), Tilen Bartol (30.), Žiga Jelar (33.), Jurij Tepeš (35.) in Jaka Hvala (38.).

Kranjec zadnjič prek 200 metrov

Brez nastopa na petkovi tekmi so ostali le Jernej Damjan (43.), Robert Kranjec (47.) in Anže Lanišek (55.). Za Kranjca so bile to zadnje kvalifikacije v karieri in še zadnjič je poletel prek 200 metrov (203). Od glasne planiške publike se bo poslovil v soboto po koncu prve serije ekipne tekme.

Petkova tekma se bo začela ob 14.30, v soboto ob 10.00 bo na sporedu ekipna tekma, v nedeljo ob 10.00 pa finale sezone.