Dekleta v ZDA, fantje v Kanadi

Hrovat, Robnik, Bucik, Dvornik (foto: Smučarska zveza Slovenija)

Alpske smučarke in smučarji se po uvodnih evropskih tekmah za svetovni pokal v obeh tehničnih disciplinah selijo v Severno Ameriko. Tam bosta v soboto in nedeljo popoldan oziroma zvečer po našem času na sporedu ženski slalom in veleslalom (Killington, ZDA) ter moški smuk in superveleslalom (Lake Louise, Kanada). Na vseh štirih tekmah bodo nastopili tudi naši predstavniki.


V največjem zimsko športnem središču na ameriški vzhodni obali bo pestro že v danes pozno popoldan po lokalnem času, ko bo na sporedu tudi žreb štartnih številk z našo prvokategornico Meto Hrovat. Poleg Kranjskogorčanke, ki je lani v Killingtonu po dobri prvi vožnji (12. mesto) v drugo odstopila, bosta na drugem veleslalomu sezone v soboto nastopili tudi obe smučarki, ki sta bili na oktobrskem veleslalomskem uvodu v Söldnu med dobitnicami točk za svetovni pokal Tina Robnik in Ana Bucik.

Na slalomu tudi Ferkova

Prva vožnja se prične ob 15:45 po srednjeevropskem času, druga pa ob 19.00. Na nedeljskem slalomu bo Robnikovo zamenjala Maruša Ferk, ki bo tako kot Bucikova in Hrovatova lovila prve slalomske točke v letošnji sezoni. Ferkova je bila lani z dvaindvajsetim mestom v Killingtonu najboljša Slovenka, do točk (27. mesto) pa je prišla tudi Hrovatova.

Moški v hitrih disciplinah

Moški del bele karavane se te dni mudi v Kanadi. V smučarskem središču Lake Louise, ki se nahaja v najstarejšem kanadskem nacionalnem parku, se tudi letos začenja svetovni pokal v hitrih disciplinah. Na sobotnem smuku bodo nastopili Boštjan KlineMartin ČaterKlemen Kosi in Miha Hrobat.

Klemen Kosi in druščina bodo tekmovali v Kanadi

Standardni četverici, ki je na tem smuku, dobil ga je Avstrijec Max Franz, sezono začela tudi lani, se bo v nedeljo na superveleslalomu pridružil Tilen Debelak. Na prizorišču izkušnje nabira tudi mladi Nejc Naraločnik, ki se bo v prihodnje prav gotovo pridružil ekipi in dobil priložnost nastopa na tekmah najvišjega ranga. 20 – letnik je v teh dneh, tako kot preostala peterica, tekmoval na pripravljalnih FIS tekmah  v Panorami.

Prvi trening odpovedan

Tako sobotni smuk kot nedeljski superveleslalom se pričneta ob 20:15 uri. V tem terminu so na sporedu tudi uradni treningi. Sredinega so bili organizatorji zaradi nezmožnosti helikopterskega letenja (slabo vreme v Calgaryju) primorani odpovedati.

Vir: Smučarska zveza Slovenije