Dekleta brez tekme, globusa v Francijo in Italijo

Danes bi morali biti na sporedu preizkušnji v alpski kombinaciji v ženski in moški konkurenci. Zaradi vremenskih nevšečnosti so bili na delu le fantje. Kako se je razpletlo?


Francoz Alexis Pinturault je v avstrijskem Hinterstoderju drugič v tej sezoni zmagal na kombinacijski tekmi, že šestič v karieri pa je osvojil tudi kombinacijski mali kristalni globus. Drugi je bil, tako kot včeraj, Švicar Mauro Caviezel, tretji pa Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Izmed slovenske četverice se je najbolj izkazal Martin Čater, ki je zasedel 13. mesto. Do točk sta prismučala tudi Štefan Hadalin (17.) in Klemen Kosi (24.), brez pa je ostal naš včeraj najboljši, Boštjan Kline (33. mesto).

Ženska kombinacija odpovedana

La Thuile, zimskošportno središče v dolini Aoste na severozahodu Italije, bi danes moglo gostiti zadnjo tekmo za svetovni pokal v alpski kombinaciji v tej sezoni. Tekma je bila zaradi prevelike količine snega na progi odpovedana. Mali kristalni globus je tako pripadel Italijanki Federici Brignone, druga v skupnem seštevku je Švicarka Wendy Holdener, tretja pa Čehinja Ester Ledecka. Maruša Ferk je v skupnem seštevku 12., Ilka Štuhec pa je v tej disciplini letos ostala brez uvrstitev in posledično točk.