Danes: Trije Slovenci v izločilnih bojih lige EBEL

V ligi EBEL se v dveh skupinah začenja drugi del tekmovanja. Šest moštev, ki so že v končnici, se bo med seboj borilo za razvrstitev in prva tri mesta, ki ponujajo izbiro četrtfinalnega nasprotnika. Za preostali četrtfinalni vstopnici se bo v kvalifikacijski skupini udarilo še pet moštev (Medveščak je predčasno odstopil). Vodilni Gradec, v postavo katerega se po daljši odsotnosti vrača Ken Ograjenšek, bo gostil Fehervar še vedno poškodovanega Anžeta Kuralta. Luka Gračnar bo z Innsbruckom končnico lovil pri Dornbirnu.


Avstrijski Gradec je lepo presenetil v prvem delu in končal kot vodilno moštvo lige. Graške panterje v uvodu drugega dela čaka madžarski Fehervar, ki bo po treh letih znova igral v izločilnih bojih. V postavo Gradca se po slabih dveh mesecih vrača slovenski napadalec Ken Ograjenšek. Celjan je zadnjo tekmo odigral 23. decembra, ko mu je plošček močno priletel v obraz in mu zlomil ličnico. Ograjenšku bi moral nasproti stati reprezentančni soigralec Anže Kuralt, a je po zapisih kluba še vedno poškodovan. Ob vrnitvi Ogrenjška je bila njegova ekipa primorana skrčiti kader, tako da ne računa več na mladega napadalca Daniela Natterja.

Na delu bomo spremljali še eno moštvo slovenskega hokejista. Innsbruck vratarja Luke Gračnarja bo boj za četrtfinale v kvalifikacijski skupini začel pri Dornbirnu. Jeseničan je pred dnevi prišel na zbor slovenske reprezentance, a ga zaradi poškodbe predčasno zapustil.

Gradec in Fehervar bosta tako palice prekrižala danes ob 19.15 na avstrijskem Štajerskem. Ob isti uri bo Innsbruck Luke Gračnerja gostoval pri Dornbirnu.

Razpored tekem:

19.15

EC Moser Medical Graz 99 Ers : Fehervar AV19

Vienna Capitals : HC Bolzano-Bozen Foxes

KAC Klagenfurt : RB Salzburg

Dornbirn Bulldogs : HC Twk Innsbruck Die Haie

18.30

HC Znojmo : EC Villacher SV