Današnja zmagovalka teka na 10 km je Therese Johaug, Čebaškova na 17. mestu

Zmagovalka današnje desetkilometrske tekme v prosti tehniki za točke svetovnega pokala v Davosu je Norvežanka Therese Johaug. Vodilna v skupnem seštevku je za 12,1 sekunde premagala rojakinjo Ingvild Flugstad Oestberg na drugem mestu in za 19,2 sekunde Finko Kristo Parmakoski na tretjem.


Alenka Čebašek je končala na 17. mestu z zaostankom 1:41,3. Čebaškova je skozi vso tekmo tekla med 12. in 15. mestom pa vendar sta jo pred ciljno črto prehiteli še dve tekmovalki. Eva Urevc je bila 42 (zaostanek 2:26,2 minute) Anamarija Lampič pa na 52. z zaostankom 3:00,4.

KATJA VIŠNAR VČERAJ POSKRBELA ZA NAJBOLJŠO SLOVENSKO UVRSTITEV SVETOVNEGA POKALA V TEKIH

Na včerajšnji tekmi smo spremljali štiri Slovenke; Višnarjevo, Fabjanovo, Urevčevo in Čebaškovo. Najbolj uspešna Katja Višnar je v prvi skupini zasedla drugo mesto, v finale pa potem napredovala po času, v prvi polfinalni skupini je zasedla tretje mesto.

“Res sem zelo vesela. Kot sem že povedala, da če bodo noge danes v redu, lahko pridem tudi v finale. Noge so bile v redu, super sem se počutila, cel dan sem uživala, nič ni šlo narobe. Tako res tekmuješ z veseljem in se boriš za mesta. Nimaš skrbi in res sem zelo vesela, da se je pokazala dobra forma. V Lillehammerju sem imela malce smole s smučmi, a sem vedela, da sem prava in to se je danes pokazalo. To je potrditev, da se dvomi ne vlečejo preveč v sezono in to je res super,” je včeraj dodala Višnarjeva. 

Fabjanova in Urevčeva sta bili v svojih četrtfinalnih skupinah četrti, Čebaškova, ki je imela četrti čas kvalifikacij, pa je bila v svoji četrtfinalni skupini tretja.

Čebaškova je osvojila 13. mesto, Urevčeva 18., Fabjanova pa 20. Anamarija Lampič je bila prepočasna za izločilne boje in je ostala zunaj trideseterice. Eva Urevc pa je prišla do drugih točk v svetovnem pokalu. Prve je osvojila pred dvema letoma ravno tako v Davosu.

 

SLEDI

Ob 11.30 bo v Davosu še moška tekma na 15 kilometrov, na startu bo en Slovenec, Miha Šimenc.